TW
0

El Dia Internacional dels Museus es celebrarà a Menorca amb diferents propostes, per exemple a Ciutadella, on el Museu Municipal del Bastió de sa Font té preparats quatre dies d'activitats, o a Maó, on el Museu de Menorca farà un maridatge musico artístic.

Al museu de Ciutadella, el dimarts 16 (20 hores), la comissària de l'exposició de l'Any Calbó, Cristina Andreu, presentarà el quadre retrat del comte de Cifuentes, obra de Pasqual Calbó de l'any 1783.

Així mateix, el dijous 18 i el dissabte 20, el museu farà jornada de portes obertes, en horari de 10 a 14.30 i de 18 a 21 hores, i el mateix dissabte, hi haurà dues activitats més. Per una banda, a les 11 hores es farà un taller gratuït de construcció de mosaics, dirigit a fillets i filletes de 7 a 14 anys; i a les 19 hores, hi haurà la conferència «La fundació de Roma. Mite o realitat?», a càrrec de Nurarq, i que inclourà un tast de vins romans. S'ha de fer reserva prèvia.


Museu de Menorca

A llevant, el Museu de Menorca té previst un maridatge especial, entre música, pintura i vins. Serà el dissabte 20, a partir de les 20.30 hores i amb inscripció prèvia, quan els comissaris de l'exposició sobre Calbó, Cristina Andreu i Guillem Sintes, oferiran una visió acadèmica de quatre quadres del pintor del segle XVIII. Mentre, el Menorca Wind Quintet aportarà la seva visió musical i l'enòleg Xavier Solano ho maridarà amb diferents vins.

Per altra banda, el Centre de Geologia de Menorca, a Ferreries, obrirà les seves portes com ho fa habitualment, de 10 a 14 i de 18 a 20 hores.