TW
0

Un total de 89 treballs s'han presentat als premis Illa de Menorca en les seves dues categories de relat i poesia. Al premi de Narració Curta, que enguany arriba a la XXV edició competeixen 64 originals mentre que 25 ho fan al cinquè premi de Poesia.

Els premis Illa de Menorca es dictaminaran el pròxim 4 de juny i els guanyadors es donaran a conèixer el dia 7 en un acte que es farà a Can Saura, en el que es lliuraran els guardons i Fàtima Anglada, promotora del programa de lectura en família farà una xerrada sobre la lectura i la creació literària.

La participació als premis de 2018 és lleugerament inferior a la de l'any passat a la que van concórrer un centenar d'obres. En 2016, van concursar 86 originals i el 2015 van ser 80.

Dotació

Els premis repartiran en conjunt 2.900 euros. El de Narració Curta està dotat amb un primer premi de 800 euros, un segon de 300, a més d'un altre premi de 300 euros al millor dels treballs presentats per escriptors menors de 25 anys. A més en aquesta edició, i amb motiu dels 25 anys de la declaració de la Reserva de la Biosfera, s'ha convocat un guardó especial amb un únic premi de 600 euros, que són aportats pel Consell de Menorca. Les narracions que hi optin han d'estar vinculades a aquesta declaració, que va marcar un punt d'inflexió molt important a la història recent de l'Illa.

Pel que fa als premis de Poesia consten d'un primer premi de 600 euros i un segon de 300. El patrocini dels guardons poètics va a càrrec de Caixabank mentre que Endesa patrocina els premis de relats breus.

El jurat estarà format per l'escriptor Pau Faner; Diego Dubón, professor jubilat de Llengua Castellana; Carme Cloquells, llicenciada en Psicologia i escritptora de relats; Fàtima Anglada, promotora del programa de lectura en família; Mariona Fernández, directora de Talleres Islados; Lluís Vergés, redactor de la secció de Cultura del diari MENORCA i secretari del jurat; i Josep Pons Fraga, editor d'«Es Diari».

Un dels membres d'aquest jurat ha fet una preselecció dels originals presentats de manera que han quedat vuit treballs de poesia i una vintena de narracions curtes que passaran a mans de la resta de membres.

Totes les obres premiades i les que surtin finalistes es reuniran en un llibre que editarà Editorial Menorca.