El regidor, l’arquitecte i els tècnics triant entre diferents model de parquet | A.V.

TW
0

L’Ajuntament de Maó ha posat en marxa les obres de reforma de la sala d’exposicions del Claustre del Carme, que tenen l’objectiu de convertir l’antiga sala d’audiències en un espai més flexible i polivalent, per tal que pugui acollir un ventall més ampli d’activitats.

Entre les actuacions que es duran a terme, destaca la instal·lació de parquet, d’una tarima adaptada i d’un nou sistema de climatització, així com la col·locació d’un laminat de llenya a les parets que millorarà l’acústica de l’espai. A més, s’eliminaran les humitats, es millorarà la instal·lació elèctrica i es colocarà un projector i una pantalla.

El projecte de l’arquitecte Joan J. Gomila facilitarà que la nova sala pugui acollir a més d’exposicions, activitats com petites audicions o conferències.

Les obres tenen un pressupost de 48.000 euros, la meitat de les quals els aporta el Consell insular a través del Pla Territorial d’Instal·lacions i Equipaments Culturals 2018.

Aposta

El regidor de Cultura, Héctor Pons, ha explicat que l’objectiu de les obres és «millorar aquesta sala, que és un espai molt utilitzat, i que acull moltíssimes exposicions i propostes d’entitats del municipi de Maó, amb l’objectiu de facilitar que pugui acollir altres tipus d’activitats».

El primer tinent d’Alcaldia de Maó ha emmarcat aquesta actuació en l’aposta de l’actual equip de govern pels espais culturals de la ciutat. Pons afirma que aquesta línia d’actuació «durant els pròxims deu anys ha de permetre consolidar Maó com a referència cultural a l’illa de Menorca». En aquest sentit, recorda que la ciutat compta amb equipaments com Ca n’Oliver, el Museu de Menorca, renovat recentment, la Sala de Cultura Sa Nostra o la nova Galería Cayón, i assenyala que la millora d’aquesta sala del Claustre del Carme completarà les inversions en els espais culturals del municipi.

Les obres de reforma de la sala d’exposicions del Claustre van començar la setmana passada i el termini d’execució és d’aproximadament tres mesos.