Les restes de 2 dels 4 enterraments apareguts són de 2 dones adultes musulmanes.

TW
11

Les troballes de dos enterraments de dues dones adultes musulmanes al carrer dels Dolors de Ciutadella, situats cronològicament entre els segles X i XIII, han permès confirmar la hipòtesi, segons apunta l’arqueòloga municipal Mª José León, que la zona entre aquest carrer i del Roser fins a la Catedral seria la necròpolis relacionada amb l’antiga mesquita major de la Madina Manurqa.

Durant les obres de canvis de serveis (de clavegueram i pluvials) que s’estan fent al carrer del Roser han aparegut restes de quatre enterraments, dos dels quals van començar a excavar-se divendres, amb Mª José León i l’antropòloga Elena Sintes. Ahir es va confirmar que es tractava de dues dones adultes musulmanes, per la manera en què estaven enterrades, amb el cap de costat i amb la cara mirant cap a La Meca.

Açò s’ha relacionat amb l’aparició de tres enterraments d’època musulmana l’any passat en unes cales al carrer del Roser, i amb altres que van aparèixer al seu dia a Can Saura i defora de la sala del Roser. I és el que ha permès confirmar la zona com a necròpolis de la mesquita.