Xavier Juaneda (enmig) fou el guanyador, Maria Galetta segona i Joan Bosch tercer. Els tres seran a la final menorquina del març | Maurici Mayol Miro

TW
1

En una vetllada amb un gran ambient i molt de públic expectant, a Sa Sínia Art Hub des Castell, Xavier Juaneda va guanyar el primer Poetry Slam Menorca d’enguany i quart de la temporada, classificant-se per a la gran final menorquina d’aquesta lliga poètica que es celebrarà el pròxim mes de març.

La segona classificada, i que també es guanya el dret d’anar a la final menorquina, va ser Maria Galetta, tot i que en estar ja classificada per a la final (va guanyar el primer Poetry Slam de la temporada), aquest lloc per a la finalíssima serà ocupat per Joan Bosch, que aquesta vegada, divendres passat a Sa Sínia, va quedar en tercera posició.

En aquest quart Slam de la temporada, la poeta convidada fou Sònia Moll Gamboa, nascuda a Barcelona l’any 1974 i de pare menorquí, que també va participar de la vetllada a més dels 10 concursants que optaven a la classificació. Aquest cap de setmana passat, dissabte, Sònia Moll també va ser protagonista a la biblioteca de la Fundació Rubió, on va presentar el llibre «Beneïda sigui la serp», un recull d’articles seus publicats a la Directa.

Hi manca un Poetry Slam

A Menorca, en la segona temporada d’aquesta lliga poètica que es disputa a escala mundial, es duen a terme un total de cinc Slams classificatoris, on la persona guanyadora i la qui queda en segona posició es classifiquen pel gran combat poètic final de l’Illa, i on el públic, com als classificatoris, escollirà la persona que representarà Menorca al campionat estatal.

El cinquè i darrer Slam classificatori de la temporada 2018-2019 tindrà lloc el divendres 22 de febrer a Sa Sínia Art Hub des Castell. I les inscripcions ja estan obertes per a les 10 persones que hi vulguin prendre part.