The Binigaus Band va néixer en 2012 i té cinc components.

TW
1

Nascut com a grup musical a finals de l’any 2012, The Binigaus Band va estar gairebé sis anys a treure el seu primer disc, «Quina videta». Ara, però, no esperaran tant i a principis del proper mes de maig, just un any després del seu àlbum de debut, tenen intenció de treure el seu segon treball discogràfic, que encara no té un títol concret.

La gravació, de fet, es preveu que comenci demà divendres mateix, al seu particular local d’assaig i posant-se en les mans tècniques d’Eduard Florit (Edusound), per tal que quedi tot enregistrat dins aquest hivern i veure la llum just encetada la primavera.

A part del títol, el que per ara també està per decidir és el format, perquè tot i que probablement es decantaran per fer-ho en CD i diverses plataformes digitals, tal com asseguren els components de la banda, no descarten el format USB, una volta avui en dia molta gent ja no té CD dins els cotxes.

Disc amb ànima Binigaus

Una qüestió que ara per ara tenen ben pensada són els temes que hi volen incloure, que en seran 10, encara que sempre n’hi ha alguns en reserva per si passa qualque cosa en aquests moments imprevista.

Tots els temes, açò sí, seran cançons ja consolidades als seus divertits i moguts concerts en directe i que encara no han estat mai gravades en estudi, amb una varietat d’estils important (reggae, rock, pop, folk, swing, surf, etc.) i amb la idea que resulti un disc carregat d’humor, alegria i frescor i sigui reconeixible per la seva «ànima Binigaus».

Entre les cançons que integraran aquest segon disc hi seran «Es ciutadellenc» i «Ferreries», dos temes, sobretot el primer, que a partir de l’estiu passat es pot dir que es van fer virals, almanco dins Menorca, després que via WhatsApp i xerxes socials es fes córrer un àudio que qualcú va gravar en algun dels seus potents directes.

En la llista dels 10 temes també es preveu que hi entrin cançons com «El dimoni», «Sa tramuntana» i l’entranyable «Mumare» (que Nico Gomila va escriure fa uns 20 anys a la seva mare i que potser canvia de títol i es dirà «Feliç com un gínjol» ).

Totes les lletres, excepte «Sa tramuntana» que és de Roberta Carloni, estan escrites per Nico Gomila, mentre que la música, a partir d’una primera melodia de Gomila, és una creació conjunta dels cinc integrants del grup: Nico Gomila (veu i saxo), Johnny Pascual (teclats i cors), Josep Sales (bateria i cors), Joan Coll (baix i cors) i Pere Arguimbau (guitarra i cors).