La presidenta de The Arts Society Menorca és la professora d’anglès Alison Ramage, que fa quasi 5 anys que resideix as Mercadal. Qui exerceix de vicepresident és el gestor cultural especialitzat en art Carles Jiménez

TW
0

La prestigiosa associació britànica sense ànim de lucre The Arts Society, que té per lema «Enriquir les vides a través de l’art» també tindrà seu a l’Illa. De fet, The Arts Society Menorca ja ha enllestit tots els tràmits burocràtics i es presentarà oficialment el dijous 21 de febrer, a les 20 hores a l’Ateneu de Maó, entitat que els acull i que farà d’amfitriona també durant la resta de l’any.

En aquests moments, The Arts Society, que va fundar-se al Regne Unit fa més de 50 anys endarrere, compta amb uns 90.000 membres repartits arreu del món i amb unes 380 societats independents també a diferents països.

Moltes són al mateix Regne Unit, però també n’hi ha, per exemple, a Nova Zelanda o Austràlia i a diferents països d’Europa, a llocs on resideixen grups de persones d’origen anglès. És dins aquest context que l’any passat es va formar una secció a Mallorca i que ara arriba a Menorca, sempre amb una idea de l’art molt inclusiva i global i entesa no tan sols com a Belles Arts sinó ampliada a les arts decoratives i a tota manifestació cultural que considerin de rellevància.

Un comitè de sis persones

A Menorca, The Arts Society comptarà amb un comitè de sis persones, amb diferents funcions dins l’organització i encapçalades per Alison Ramage Patterson com a presidenta i per Carles Jiménez Jorquera com a vicepresident.

L’entitat, a escala global, compta amb una gamma d’uns 400 experts sobre temes diversos, que són els que es mouen per les diferents seus del món per impartir les activitats. Una de les seves activitats principals són les conferències, encara que també promouen tallers i visites a museus, exposicions o a tallers d’artistes, concedeixen beques a artistes joves i a organitzacions culturals i gestionen grups de voluntariat en la conservació de patrimoni històric i artístic.

Per ara, a Menorca se centraran en les conferències, que seran en anglès i que enguany en faran 4 a partir de l’11 d’abril (i l’any que ve 5). Les conferències estan obertes a tothom, encara que, per qüestions d’espai i de recursos, tenen prioritat els socis de l’entitat, que paguen una quota individual de 45 euros l’any. Si no s’és soci s’ha de pagar entrada, tot i que la presentació del 21 de febrer és gratuïta.