Les Pedreres de s’Hostal van ressonar ahir amb l’assaig general dels percussionistes. | Sergi Garcia

TW
1

Seixanta percussionistes (33 bateries i 27 bidons) ressonaran avui dins les Pedreres de s’Hostal, sota la direcció del veterà músic Santi Arisa, en la segona sessió del festival Pedra Viva.

«Pedrera rítmica. Simfonia de bateries i bidons» és el nom d’aquest agosarat espectacle que es podrà veure i escoltar avui, a les 20 hores, a Lithica.

El precedent d’aquest concert és del mateix Santi Arisa que fa més de vint anys va dirigir un concert a la Plaça Catalunya de Barcelona amb més de cent bateries amb motiu del dia de la música.

Ara fa un any, Arisa descobria les pedreres com a espectador i, meravellat per la seva immensitat, va demanar que Lithica fos el proper escenari per repetir aquest projecte tan especial.

El festival va rebre amb il·lusió la proposta i, juntament amb la coordinació dels menorquins Moisès Pelegrí i Pere Moll, es va tirar endavant una simfonia de bateries i bidons amb percussionistes de tota l’Illa. La iniciativa ha comptat amb la participació de joves bateries d’arreu de Menorca, assumint un vessant formatiu.

Serà la reunió de percussionistes més gran que mai hagi tingut lloc a Menorca. Els participants porten mesos preparant el gran esclat d’avui.

Intergeneracional
Nascut a Manresa el 1947, Santi Arisa és un percussionista i bateria que en disc o en públic ha acompanyat a coneguts cantants com Lluís Llach, Pi de la Serra o Ramon Muntaner i ha format part de grups de jazz-rock com ara Fusioon, Pegasus, a més de fer duets amb Jordi Sabatés i ser el creador de la Sardanova. En algunes ocasions ha fet també de vocalista.

Sota les seves ordres participaran els percussionistes en aquest projecte intergeneracional. El fillet més jove té 9 anys i el professional de major edat 52. Hi ha molts joves percussionistes d’entre 9 i 13 anys, alumnes de les escoles de música de Menorca i també un gran nombre de professionals.

Fa més de 3 mesos que estan assajant i durant aquest temps Musikbox Menorca els ha cedit locals d’assaig. Durant aquests mesos Arisa ha anat venint a Menorca per impartir formacions a tots els joves i entusiastes bateries.