Els contacontes infantils són una de les activitats que ofereix el jaciment | Javier Coll

TW
0

Un any més, el poblat talaiòtic de Torralba d’en Salort cobrarà vida durant el mes d’agost, gràcies a un ampli programa d’activitats adreçades al públic familiar. Així ho van explicar aquest divendres en roda de premsa Irene Riudavets i Cristina Bravo, sòcies a l’empresa Nurarq, que s’encarrega de la gestió del jaciment.

Recorreguts teatralitzats protagonitzats per personatges prehistòrics, recreacions de la vida quotidiana a la Menorca talaiòtica, visites a la llum de la lluna plena, monòlegs sobre l’antiguitat i contacontes infantils són algunes de les activitats que durant tot aquest mes complementaran les habituals visites guiades a càrrec d’arqueòlegs.

Turisme cultural i familiar

Torralba d’en Salort és un dels jaciments talaiòtics més grans de Menorca, i compta amb un dels recintes de taula més impressionants i ben conservats. Aquestes qualitats i l’extensa oferta d’activitats que acull durant l’estiu, l’han convertit en un punt ineludible de l’oci i el turisme cultural, i en un referent de la difusió i el coneixement del patrimoni arqueològic de l’illa.

L’arqueòloga Irene Riudavets va explicar que durant l’hivern al jaciment s’hi realitzen les campanyes d’excavacions i a l’estiu s’aprofita la temporada turística per dur a terme activitats adreçades al turisme cultural i familiar.

En aquest sentit, Riudavets va recordar que les visites teatralitzades al poblat, que enguany arribaran a la quarta edició, van ser les primeres que es van posar en marxa en l’àmbit de l’arqueologia talaiòtica, i va assenyalar que Torralba d’en Salort és l’únic jaciment que compta amb una programació consolidada durant l’estiu. De moment, des del jaciment asseguren que «les activitats tenen molt bona rebuda entre el públic i esperam que cada vegada la gent ho conegui més i li faci ganes de venir».