Els pianistes Victor i Luis del Valle, en una imatge promocional.

TW
0

El duo dels germans Víctor i Luis del Valle està reconegut com una de les agrupacions cambrístiques més excel·lents d’Europa. La crítica musical destaca la seva «bellesa sonora, esplèndid virtuosisme i una veu jove, prodigiosa, atrevida, vitalista, plena d’humor, expressiva i musical». Així, el Dúo del Valle aconsegueix en un format de piano a quatre mans «la més alta seguretat en tècnica i estil i la més miraculosa conjunció i concreció».

Apropar la música

Involucrats en l’apropament de la música clàssica al gran públic, l’agrupació ha realitzat una gira de gran èxit per tota la geografia espanyola, passant aquest cop per Menorca. Concretament, avui han el fixat el mapa al Claustre del Seminari de Ciutadella, en el marc del 47è Festival de Música d’Estiu de Joventuts Musicals.

Els germans del Valle es van formar en l’Escola Superior de Música Reina Sofía sota la direcció de Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. Posteriorment, van continuar la seva formació com a cambristes amb Márta Gulyás, Eldar Nebolsin i Ralf Gothóni. També han rebut consells de mestres com Pierre-Laurent Aimard, Ferenc Rados o Menahem Pressler.

Actualment, la parella musical compagina la seva activitat concertística amb la seva labor docent al Real Conservatori Superior de Música de Madrid i el Conservatori Superior de Música de Málaga.