Jordi Savall va ser el concert amb més pressupost dels que han demanat ajuts

TW
5

Les associacions culturals que organitzen el Festival Pedra Viva de Ciutadella i els concerts de la Terrassa des Claustre són les que han obtingut les majors ajudes de la convocatòria d’enguany del Departament de Cultura del Consell insular destinada a subvencionar projectes promoguts per entitats culturals. En concret, l’Associació Tal i Tal (Pedra Viva) rep 21.833 euros del Consell i Atxem! (Es Claustre), 19.815 euros, segons s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes.

Ambdues associacions són també les que van presentar els programes amb major pressupost. Així les activitats desenvolupades per Tal i Tal tenen un pressupost de 148.250 euros, que inclouen els 20.813 euros que costà el concert de Jordi Savall, el més car de tots els que s’han celebrat aquest estiu (que van entrar dins de la convocatòria d’ajuts.

38 entitats beneficiades

El pressupost d’Atxem! per les actuacions al Claustre del Carme és de 92.670 i el seu concert estrella va ser el d’Els Pets, amb un cost de 18.748 euros. El caixet del duo Iseo & Dodosound és d’11.680 euros, que actuaran el dia 30 a la Terrassa.

En total la quantitat repartida pel Consell en aquesta convocatòria d’ajuts suma 200.000 euros i ha beneficiat a un total de 38 entitats. Les quantitats rebudes depenen del programa d’activitats i van des dels 793 euros de la Banda de Cornetes d’Alaior per les seves sortides anuals a les ja esmentades de Pedra Viva i El Claustre que estan portant a terme un ambiciós programa d’animació cultural aquest estiu, amb figures de gran renom i apostes per espectacles i grups menys comercials.

L’Associació Baladí és la tercera més beneficiada amb 16.687 euros per l’organització de les seves activitats de les jornades de dansa i jornades formatives. En quart lloc, amb un ajut de 15.785 euros, trobem a l’Ateneu de Maó que té un pressupost de 128.000 per tota la seva programació cultural que inclou conferències, tertúlies, seminaris, concerts, tallers i cinema.

L’associació Vessel Cultural Touch rep 10.928 euros per activitats com Arts als paradors, concerts íntims, la mostra d’art contemporani o el supermercat d’art.

Altres associacions que encapçalen les ajudes són l’Orfeó Maonès, amb 9.870 euros; el Cercle Artístic de Ciutadella, amb 8.530; Da Vinci Art i Esport, que organitza activitats de circ, amb 6.940; la Banda de Música des Mercadal (6.700), l’Ateneu Musical de Ferreries (6.635); el Centre Cultural d’Alaior (5.892), la Capella Davídica (5.504), Sa Sínia Art Hub (5.4.03) i els Salesians (5.311). Les 23 entitats restants reben quantitats inferiors als 5.000 euros.

La convocatòria d’ajuts del Consell insular per a entitats culturals sense ànim de lucre és una de les línies de subvencions més veteranes del Consell. Les bases van sortir publicades en el BOIB el 13 d’abril i introduïen algunes novetats com el replantejament del sistema de puntuació

Al marge d’aquesta convocatòria, el Consell també té convenis directes amb entitats culturals com Joventuts Musicals o el Festival de Cinema i d’altres perquè duguin a terme els seus festivals i les seves activitats. A més dona ajuts pel programa Menorca, Música i Teatre amb un màxim de 700 euros per activitats puntuals que enguany sumaran un total de 53.925 euros.