Mezquida, amb Martín Meléndez (violoncel) i Aleix Tobías (bateria, percussió).

TW
0

El pianista Marco Mezquida presentarà, per primer cop a Menorca, el seu darrer disc, «Talismán». Serà el 29 de juliol al Teatre Principal, en la que serà una de les atractives propostes d’estiu a la sala.

Mezquida, un dels valors més destacats a nivell internacional, de la música menorquina, tancarà un mes que haurà començat dia 2 amb una proposta teatral de les germanes Laia i Aura Foguet. Es tracta d’«Alhayat o la suma dels dies», obra premiada als Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.

La programació inclou cites d’esdeveniments destacats, com el XLVIII Festival de Música d’Estiu de Joventuts Musicals de Maó, que comptarà amb l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i l’espectacle «Crida!».

El Festival Internacional de Cinema de Menorca (12 de juliol) i el Cranc Illa de Menorca Festival (12 d’agost) celebraran els seus concerts inaugurals o de presentació a Maó, en un teatre on, el 4 i el 5 d’agost, tornaran a ballar figures de prestigioses companyies de dansa, a la «7 8 i Gala d’Estrelles de la dansa». «Flor de sal», amb un quartet d’artistes illencs, i la pianista María Dolores Gaitán, completen un cartell que incorporarà, pròximament, les actuacions de l’Splendid Festival.

Programa

2 de juliol (21 hores)
Teatre: «Alhayat o la suma dels dies». Amb text de Laia i Aura Foguet.

10 de juliol (21 h)
Música: «Crida!». Concert inaugural del Festival de Música d’Estiu de Joventuts Musicals de Maó, de la mà de l’OCIM.

13 de juliol (20.30 h)
Cinema: Gala inaugural del Festival Internacional de Cinema de Menorca.

22 de juliol (21 h)
Música: «1781 Tribute, un concert revolucionari». Actuació de María Dolores Gaitán, organitzada per l’Instituto Nauta para la Promoción de España i l’Academia de las Ciencias y las Artes Militares.

29 de juliol (21 h)
Música: «Talismán». Concert de Marco Mezquida.

4 i 5 d’agost (21 h)
Dansa: «7 8 i... Gala d’estrelles de la dansa», amb ballarins de prestigioses companyies.

12 d’agost (21 h)
Música: Los Planetas. Festa de presentació del Festival Cranc.

20 d’agost (21 h)
Música: «Flor de sal», amb els músics Joan Mesquida, Josep Ruete, Àngel Gelabert, Silve Soler, Pere Moll i Blanca Coll, i les ballarines Júlia Portella i Joel Colmenero.