Ahir es va presentar el concert que promou la música en català.

TW
7

L’exitós grup valencià Zoo i els grups menorquins Verlaat i Suc i Sopes seran els protagonistes del concert «Treu la llengua», que es celebrarà el pròxim dia 10 de setembre als jardins de Sa Vinyeta, a Ciutadella. El concert començarà a les 21 hores, i les portes s’obriran a partir de les 20.30 hores. L’entrada al concert té un preu únic de 10 euros.

La banda musical Zoo, de Gandia, és el plat fort del concert, que aprofitarà la seva actuació a l’Illa per presentar al públic menorquí el seu tercer àlbum, «Tobogan», que conté cançons amb unes lletres que són un cant a la llibertat, i amb una visió crítica en temes socials i d’actualitat. El seu estil fon la música electrònica amb els ritmes del rap, el hip-hop, el rock i l’ska.

Els integrants de Zoo s’han convertit en un dels principals referents del panorama musical urbà, i en un dels grups de música en català més reclamats arreu.

L’organització del concert va a càrrec de l’entitat cultural juvenil + Q Música, una nova associació, sense ànim de lucre, nascuda a partir de la iniciativa d’un grup de joves de Ciutadella amb ganes de revitalitzar i obrir noves oportunitats per a la música i altres vessants culturals. L’organitzador compta amb la col·laboració de Joves de Mallorca per la Llengua, el Departament de Mobilitat del Consell insular i Injove.

La Direcció General de Política Lingüística del Govern és la promotora dels concerts «Treu la llengua» a cadascuna de les Illes Balears, amb la col·laboració d’institucions i entitats de cada illa.    A Menorca, a la iniciativa    s’hi han afegit el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell insular i l’Ajuntament de Ciutadella.

Aquests concerts tenen per objecte aproximar la llengua catalana a la gent jove i fer valer la música en català, implicant el jovent en la seva organització.