Imatge de la recreació històrica, organitzada el desembre de l’any passat a Trepucó.  | I.P.D.R.

TW
2

La Fundació Foment del Turisme de Menorca organitza, diumenge i dilluns, unes visites gratuïtes al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés, que inclouran uns espectacles de recreació històrica.

El 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme, jornada amb la qual l’Organització Mundial del Turisme vol fomentar la sensibilització i el respecte pel valor social, cultural, polític i econòmic del turisme i la contribució del sector en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En aquest context, la Fundació Foment del Turisme de Menorca organitza dues jornades dedicades al patrimoni històric de l’Illa. Per una banda, diumenge i dilluns, a les 11 hores, es farà l’espectacle de recreació històrica a Torre d’en Galmés, de la mà de l’associació Amics del Museu de Menorca i dels foners de la Federació Balear de Tir amb Fona.

Durant l’espectacle es reproduirà de manera fidedigna com era la vida quotidiana a una de les cases del poblat i com es van forjar els foners baleàrics en aquestes comunitats.

L’activitat, d’una hora de durada, tindrà un aforament limitat. Per organitzar les visites, els interessats han de reservar les seves entrades a través de la plataforma TicketIB.

Visites a jaciments

Així mateix, tant diumenge com dilluns, tots els recintes gestionats per la Fundació Foment del Turisme, és a dir, Torre de Fornells, Torre d’en Galmés, Naveta des Tudons i Fort de Marlborough, estaran oberts amb entrada gratuïta. Els horaris de visita es poden consultar a la pàgina web Menorca.es.

Per altra banda, dilluns, totes les oficines d’informació turística regalaran mascaretes amb motius de paisatges de Menorca.

A Menorca, el Dia Mundial del Turisme se celebrarà també en altres recintes, que se sumen a la iniciativa. És el cas del Museu de Menorca, LÔAC Alaior Art Contemporani, el Centre de Geologia de Menorca, el Museu Etnològic Molí de Dalt, Ca n’Oliver, el Llatzeret, o l’Ajuntament de Ciutadella amb el seu programa d’activitats «Enjoy Ciutadella».

Imatge de la recreació històrica, organitzada el desembre de l’any passat a Trepucó.    Foto: I.P.D.R.