L’Esplanada des Castell va acollir el novembre de 2019 un concert en homenatge a Los Parranderos, amb la participació de diferents grups i cantants que van interpretar cançons del recordat grup d’havaneres. A la imatge, David Serra i Lluís Sintes | Gemma Andreu

TW
0

Els amants de la música marinera i els menorquins en general ja poden gaudir del concert-homenatge al grup Los Parranderos celebrat fa dos anys as Castell. David Serra, des Cau, un dels promotors del referit concert, ha editat amb la col·laboració de l’Ajuntament des Castell el CD doble «Homenatge a Los Parranderos», que va acompanyat amb un llapis de memòria amb imatges del concert que va tenir lloc a l’Esplanada des Castell.

Unes 400 persones, de les quals tres-centes estaven assegudes davall l’envelat habilitat a l’Esplanada des Castell i un centenar als voltants, van assistir el darrer dissabte de novembre de 2019 al concert en homenatge a Los Parraderos, en el que van assistir alguns dels antics membres del grup, com Hilari Fluxà, Tòfol Sintes i Benet Permuy.

La vetllada musical va comptar amb la participació d’una sèrie de grups i solistes que van interpretar la majoria de les cançons que el recordat grup nascut al local des Cau el 1962 va popularitzar durant una exitosa carrera musical de trenta-cinc anys.

El disc compacte recull les actuacions del trio Arrels de Menora, Sis de Ponent, Joana Pons i ses guiterrres, Sa Vessa Mos Canta, Lluís Sintes i Miquel Camps, entre altres.

David Serra recorda que la iniciativa també incloïa l’enregistrament i posterior edició del concert-homenatge, però la declaració el mes de març de 2020 de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la covid-19 va paralitzar el projecte durant molts mesos.

Finalment, enguany s’ha pogut reactivar tot el procés per a l’edició del doble CD que dos anys després de la celebració del concert ja està a la venda des del passat dissabte.

Els punts de venda són Click Fotografia i Llibreria Punt, as Castell; Can Rotger i Llibreria Sant Lluís, a Sant Lluís; Llibreria Sa Catòlica, Llibreria Ronda, Jocs i Can Rotger, a Maó; Estanc des Migjorn; Club de Jubilats i Estanc García, a Alaior; Sa Llibreria, a Ferreries; i Tabacs Ciutadella i Tot Música, a Ciutadella.

En els seus començaments, el repertori musical de Los Parranderos, format per Floreal Torres i els germans Hilari i Llorenç Fluxá, estava format per ranxeres i boleros, per després decantar-se per les havaneres.El 1971 Gerard Anglada es va afegir al grup en substitució de Llorenç Fluxá i van continuar fins al 1982 en què s’incorpora Tòfol Sintes que dotze anys després va deixar el grup i en el seu lloc va entrar Benet Permuy.

La darrera formació a partir de 1994 va estar integrada per Floreal Torres, Hilari Fluxá, Gerard Anglada i Benet Permuy que van seguir cantant fins al 1997, any en què van deixar d’actuar en públic.

Los Parranderos van mantenir una estreta relació professional, i també d’amistat, amb el músic i militar José Luis Ortega Monasterio, donat que havia estat el compositor de moltes cançons del repertori del grup.