Pere Malondra, Miquel Company, Joan Pons i    Pablo Mielgo, aquest divendres al Teatre Principal de Maó  | Gemma Andreu

TW
1

Un total de 15.000 euros s’embutxacarà el guanyador del I Concurs Internacional de Cant Joan Pons que organitzen la Direcció General de Cultura del Govern balear i la Fundació Orquestra Simfònica de Balears. Aquesta quantitat està inclosa en els 42.500 euros que és la dotació econòmica per als cinc premis de la primera edició d’aquest concurs amb el nom del baríton ciutadellenc Joan Pons Álvarez.

El I Concurs Internacional de Cant Joan Pons està adreçat a joves talents de la lírica i es celebrarà a Palma entre els dies 14 i 19 de juny de 2022. Contempla una primera fase en la qual els participants hauran de remetre uns vídeos per elegir als que competiran en la fase final, que es realitzarà de forma presencial a Palma. Constarà d’uns quarts de final (14 i 15 de juny) en què hauran de preparar 4 àries de diferents òperes    i una semifinal (dies 16 i 17 de juny) amb un màxim de 20 candidats, ambdues eliminatòries es realitzaran en format audició amb piano. Finalment, dia 19 de juny tindrà lloc la final del concurs en format gala lírica juntament amb l’Orquestra Simfònica de Balears, mentre que la gala de guanyadors serà en format simfònic.

Els aspirants hauran d’abonar un import de 150 euros i entregar la documentació sol·licitada, a més del vídeo d’alta resolució i en directe, amb piano i orquestra, amb dues àries d’òpera elegides pel candidat i una ària de sarsuela, encara que la darrera és opcional.

A més del primer premi dotat amb 15.000 euros, el concurs contempla un segon premi amb 10.000 euros, un tercer premi amb 7.500 euros, un premi del públic amb 5.000 euros, i un premi especial Joan Pons al millor baríton, a càrrec del mateix Pons.

Per altra banda, el jurat estarà presidit per Joan Pons i integrat per deu vocals de procedència internacional: Augusto Techera (director artístic del Teatre Colón de Buenos Aires); Boris Ignatov (director de càsting de l’Òpera de Stuttgart); Cesidio Nen (director artístic ABAO Bilbao); Gianluca Macheda, (agent internacional de GMArtists); Illias Tzempetonidis (director de càsting del Teatre Sant Carlo de Nàpols); Javier Menéndez (director general del Teatre de la Maestranza de Sevilla); Joshua Winograde (director de programació de l’Òpera de Los Angeles); Olga Kapanina, (directora de càsting del Teatre Bolshoi de Moscou); Robert Koerner (director de càsting de l’Òpera de Viena) i Samuel Gelber (director de programació de l’Òpera de Washington).