El públic en peu aplaudeix el concert del cantant Jorge Drexler que es va celebrar l’agost de 2021. 

TW
0

Més de 20.000 espectadors, concretament 20.213, van assistir al llarg de l’any passat als 60 espectacles que es van celebrar al Teatre Principal de Maó, amb un total de 81 funcions, el que representa una mitjana de 249 espectadors per funció. A més, s’hi van programar 60 espectacles i es va realitzar 81 funcions. Per tant, «aquestes dades posen de manifest que, tot i les dificultats per les restriccions sanitàries a causa de    la covid-19, la resposta del públic ha estat a l’altura», assegura Àngela Vallés, gerent del coliseu maonès.

L’activitat artística del Teatre Principal, com el del sector cultural en general, s’ha vist afectada des del març de 2020 per la pandèmia de la covid-19, amb un evident impacte negatiu en l’organització d’actes. De fet, l’any de la nova normalitat va venir marcat per l’ús obligatori de les mascaretes, la butaca buida entre els espectadors i les limitacions d’aforament.

L’any 2021, la direcció del Teatre Principal va mantenir fins al mes de setembre l’obligatorietat de deixar un seient sense ocupar entre espectadors, tot i que les limitacions d’aforament van anar oscil·lant al llarg dels mesos, per la qual cosa durant nou mesos la capacitat de la sala es va reduir fins al 37 per cent, que representa un -63 per cent de seients.

També resulta destacable el fet d’haver programat 60 espectacles i haver realitzat 81 funcions, el que s’explica pel fet d’haver doblat algunes funcions, com és el cas de les cinc funcions del violinista Ara Malikian entre el 8 i el 10 de gener de l’any passat. «La nostra prioritat per damunt dels interessos artístics i econòmics de la institució, ha estat garantir la seguretat de la gent que malgrat tot apostava per la cultura en viu i confiava en nosaltres. Hem fet molts esforços per mantenir l’activitat cultural i demostrar que el ‘Principal’ era i és un espai completament segur», conclou Vallés.