TW
2

Només té 12 anys, però és tot un prodigi en fer sonar el trombó, un instrument musical que domina amb seguretat, tot i la seva joventut. Tres premis guanyats al llarg d’aquest any que acaba de finalitzar, un d’àmbit nacional i altres dos a l’estranger, són la millor prova de les qualitats tècniques que adornen aquest joveníssim aprenent.

Nat a Alaior, Antoni Pons Carreras cursa primer d’ESO a l’IES Josep Miquel Guàrdia i, a més,  també estudia tercer curs de Grau Professional en el Conservatori Professional de Música de Menorca, quan per la seva edat hauria de fer el primer curs. Haver-se decantat per la música no ha d’estranyar en un fillet que ha crescut en una família de tradició musical. El seu avi, Toni Pons Morlà, ha estat durant trenta anys professor del Conservatori Professional de Música de Menorca i vint anys com a director de l’orquestra del Conservatori. Per altra banda, la seva tia paterna Assumpta Pons va guanyar la plaça de violinista a l’Orquestra de RTVE, encara que està en excedència, i actualment és professora de violí en el Conservatori de Música de Madrid. Ambdós participen habitualment en nombrosos concerts i audicions musicals.

Concursos

Tornant al jove trombonista, durant el 2021 Antoni ha simultaniejat el seu aprenentatge en el Conservatori de l’Illa amb la participació en línia en tres concursos de música, amb l’enviament de vídeos, en els que ha aconseguit uns brillants resultats.

Començant pel darrer, el desembre va obtenir el primer premi de trombó tenor en la modalitat A del IV Concurso Nacional de Trombón, organitzat per l’Asociación de Trombonistas Españoles (ATE), en haver obtingut la màxima puntuació segons va dictaminar el tribunal presidit per Joseph Alessi i format per Baltasar Perelló, Jordi Navarro, Francisco Guillen i Stéphan Loyer. A més, el consell directiu de l’ATE va felicitar a tots els participants pel seu alt nivell i els va animar a seguir treballant i formant-se.

Abans d’aquest concurs d’àmbit nacional, també va aconseguir el segon premi del Concurs Interncional Leopold Bellan, de París, i també el mateix guardó en el Concurs Internacional Aiya Festival, de Singapur.

La trajectòria d’aquest jove estudiant de música és prometedora i el domini que té del trombó ha quedat demostrat amb els premis obtinguts durant el 2021. Una afició, la musical, que combina amb la pràctica del bàsquet amb el seu equip, el Jovent d’Alaior, i amb la pesca amb canya a les aigües de cala Molí.