Els tallers són cursos de tres o quatre dies impartits per autors de l’àmbit de les humanitats.  | TALLERES ISLADOS

TW
0

Talleres Islados enceta un nou curs amb la programació d’onze tallers sobre literatura, art i pensament, que es celebraran entre els mesos de març i octubre, dels quals els dos primers i el darrer tindran lloc a Vidrà, Girona, i la resta a Menorca, concretament a Binissaida, Binicalsitx i Mallaui.

El primer taller tindrà lloc del 25 al 27 de març en què Josep M. Esquirol tractarà sobre «La constel·lació conceptual del meu camí filosòfic»; continuarà amb el de Jesús Aguado sobre «La paraula perduda. El sagrat i la poesia en María Zambrano», que es celebrarà de l’1 al 3 d’abril, o si no pot ser del 8 al 19 del mateix mes.

Ja a Menorca, del 21 al 24 d’abril, Víctor Erice farà una aproximació sobre «El cinema en el mirall de la literatura», mentre que del 28 d’abril a l’1 de maig Héctor Abad Faciolince parlarà «De l’experiència a la memòria; de l’oblit a la ficció».

«La creació de l’espai» és el taller que del 9 al 12 de juny oferirà Menchu Gutiérrez, mentre que del 14 al 17 de juliol Juan Arnau es basarà en el seu llibre «Historia de la imaginación. Del antiguo Egipto al sueño de la ciencia» per dur a terme el taller «Història de la imaginació. Eròtica de la transmissió simbòlica». Una setmana després, del 21 al 24 de juliol, Jesús Aguado i Juan Vicente Piqueras tractaran sobre «La gràcia de la poesia. Introducció a la felicitat a través del llenguatge».

Ana Haro i Mariona Fernández convidaran a escriure el fet íntim i autobiogràfic per convertir-lo en extraordinari en el taller «Basades en fets reals», que tindrà lloc del 15 al 18 de setembre.

Josefina Salord tractarà del 22 al 24 de setembre sobre «Un viatge literari a la Menorca algeriana d’Albert Camus»; Bernardo Souviron es centrarà    del 29 de setembre al 2 d’octubre en «La consumació d’una victòria. Aquil·les sedueix a Pentesilea»; mentre que del 14 al 16 d’octubre Victoria Cirlot oferirà a Vidrà el taller «Entre l’abandó i l’espera. El mite d’Ariadna en l’obra de Nietzsche».