Visita al Lab Educatiu de Mark Bradford i l’Escola d’Art durant l’any passat | Hauser&Wirth Menorca

TW
0

La galeria d’art Hauser&Wirth Menorca ha convocat una residència per a dos estudiants de postgrau i explorar els temes plantejats per l’exposició Rashid Johnson, que s’inaugurarà el pròxim estiu.

Els dos residents treballaran a l’espai per crear un programa participatiu en relació amb l’exposició de Rashid Johnson, en col·laboració amb escoles i entitats locals. «Volem recolzar artistes emergents, historiadors de l’art i educadors al principi de la seva carrera professional», assegura Mar Rescalvo, directora d’Hauser & Wirth Menorca.

La residència oferirà l’oportunitat de desenvolupar un treball independent en el context de la galeria, en col·laboració amb les universitats, mitjançant la investigació, la pràctica professional i la crítica.

Mark Bradford va inaugurar l’any 2021 el programa educatiu de Menorca, en relació amb la seva exposició «Masses and Movements». Durant una residència d’un mes, Bradford va treballar amb els alumnes de l’Escola d’Art de Menorca per crear una instal·lació sobre migració al Lab Educatiu. Més de 1.300 persones van participar en les activitats educatives a Hauser & Wirth Menorca del juliol a l’octubre.

Susana Domínguez, una de les 10 estudiants al Lab Educatiu de l’any passat assegura que «treballar amb l’artista va ser una experiència increïble. Em vaig poder expressar lliurement i vaig tenir l’oportunitat d’aplicar els meus coneixements».

Hauser & Wirth té el compromís de crear programes educatius inclusius que generen diàleg entre l’art, els artistes i una gran diversitat d’audiències. Els projectes globals de la galeria estan centrats en tres pilars principals: involucrar la comunitat, enriquir programes acadèmics, i fomentar l’accés a carreres professionals en l’art a través de col·laboracions significatives.