Maria,    Pons,    Comas i Vallés, a la presentació.  | Gemma Andreu

TW
0

La normalitat torna a la 51a Temporada d’Òpera de Maó amb l’organització d’un títol operístic, «Il Trovatore», i una conferència divulgativa el mes de maig, i un concert líric el novembre, segons va anunciar ahir el Patronat de la Fundació Menorquina de l’Òpera al Teatre Principal de Maó, formada pel Govern balear, Consell insular, Ajuntament de Maó i Associació d’Amics de s’Òpera de Maó.

L’acte que va comptar amb l’assistència del conseller de Cultura Miquel À. Maria, el batle Héctor Pons, el president d’Amics de s’Òpera de Maó Joaquim Comas i la gerent del Teatre, Àngela Vallés.

El divendres dia 27, a les 21 hores, i el diumenge dia 29 de maig, a les 20 hores, es representarà l’òpera «Il Trovatore», de Giuseppe Verdi, amb les veus principals del tenor Arturo Chacón Cruz en el paper de Manrico, la soprano Roberta Mantegna, com a Leonora, el baríton Ernesto Petti com a Il Conde di Luna, la mezzosoprano Silvia Beltrami com a Azucena, el baix Manuel Fuentes com a Fernando i la soprano menorquina Maria Camps com a Inés, entre altres, segons va anunciar Joaquim Comas.

La representació de l’obra de Verdi també comptarà amb una quarantena de veus del Cor dels Amics de s’Òpera, dirigit per Cristina Álvarez, la música de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears amb la direcció musical del mestre Giuseppe Finzi i la direcció escènica de Massimo Gasparon.

Com va recordar Comas, aquesta serà la cinquena vegada que «Il Trovatore» es representi damunt l’escenari del Teatre Principal, de manera que es convertirà en l’òpera més representada al coliseu maonès juntament amb «La Traviata», «Tosca» i «Rigoletto», entre les obres més programades per Amics de s’Òpera de Maó al llarg del mig de segle de trajectòria, una efemèride que l’any passat es va poder celebrar al ‘Principal’.

La gerent Àngela Vallés va recordar que els dies 12 i 13 de maig hi haurà la venda d’entrades exclusiva per als associats dels Amics de s’Òpera, mentre que el dia 17 serà per al públic en general.

Tres setmanes abans de l’esdeveniment operístic, els amants de l’òpera i els interessats en assistir a la representació de l’obra de Verdi podran conèixer un poc més sobre la mateixa gràcies a la conferència divulgativa que el diumenge 8 de maig oferirà el conegut humanista Ramon Gener al Teatre Principal, en la que explicarà les característiques d’aquesta òpera de trama medieval i tal romàntic amb un triangle amorós entre un tenor i una soprano on s’interposa un baríton rival, segons s’explica des d’Amics de s’Òpera.

Concert líric

La tercera activitat d’aquesta 51a Temporada d’Òpera de Maó tindrà lloc el 12 de novembre, amb l’organització d’un concert líric a càrrec el baríton mongolès Amartuvshin Enkhbat, que va venir a l’Illa durant la darrera representació de «Rigoletto», i de la soprano María José Siri,    amb l’acompanyament musical de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears que en aquesta ocasió estarà dirigida per Jordi Bernacer.

Segons els organitzadors, el programa d’aquest recital líric que es celebrarà durant la pròxima tardor encara no està totalment definit, però en tot cas estarà format per peces conegudes del repertori operístic.