L’obra de Pacífic Camps és present en aquesta exposició que està formada per una interessant col·lecció de pintura, escultura, instal·lació i fotografia | Fundació Baleària

TW
0

L’Espai Sant Josep, de Ciutadella, inaugura aquest divendres l’exposició «La mar dels baleàrics» que es podrà visitar fins al 27 d’aquest mes gràcies a la renovació del conveni entre la Fundació Baleària i la Fundació Sa Nostra per impulsar l’intercanvi cultural amb Menorca.

L’obra de Marc Jesús i Pacífic Camps és present en aquesta exposició que està formada per una interessant col·lecció de pintura, escultura, instal·lació i fotografia «que evoca, a través de la interpretació plàstica, la gran inspiració que transmet en l’home amb un especial sentit de protecció cap a la vida de la fauna i la flora marina», segons apunta l’organització.

A més de Jesús i Camps, la mostra reuneix l’obra d’altres disset artistes  procedents de diferents punts de la Mediterrània, com Antoni Ferragut, Margalida Escalas, Natasha Lebedeva, Pep Guerrero, Rif Spahni i Samuel Almansa (Mallorca); Antoni Marí ‘Tirurit’ i Maria Catalán (Eivissa);  Alberto Hernández Reyes i Ximo Canet (Alacant); Ángel Zabala (Almería); Cherif Slimane i Faiza Tahraoui (Algèria); Dori Fernández (Cadis); Elvira Carrasco (València); i Gabriel Alonso i José Ramón Lozano (Ceuta).

Es tracta de la quarta edició de «Baleàrics», una mostra col·lectiva en la qual hi participen artistes de diferents ribes de la Mediterrània entorn de la temàtica de la mar. L’exposició està comissariada pel gestor cultural Antoni Torres i impulsada per la Fundació Baleària i el Govern balear en col·laboració amb la Fundació sa Nostra.

En aquest sentit, l’organització afirma que «les variades interpretacions identificatives de cada autor afegeixen la nota d’eclecticisme cohesionador al conjunt. A part del sentit estètic, la mostra acull un rerefons social, cultural i mediambiental com a contrapunt referencial».