Gemma Cuervo, Premio Max de honor en la gala celebrada a Bilbao el 2021.  | DOMI ALONSO/FUNDACIÓN SGAE

TW
1

El Teatre Principal de Maó acollirà el pròxim mes de juny la gala d’entrega dels XXV Premios Max de las Artes Escénicas que organitza la Fundación SGAE. El cost  d’aquest esdeveniment cultural és de 150.000 euros, més impostos, que la Fundació Teatre Principal de Maó abonarà a l’organització, segons consta en la Plataforma de contractació del sector públic del Ministerio de Hacienda i en la web de la Fundació Teatre Principal de Maó. L’Ajuntament de Maó i el Govern balear no han volgut fer cap comentari al respecte.

La promoció com a destí cultural i vinculat a les arts escèniques de Maó i Menorca, i de Balears en general, és la finalitat de la gala d’entrega dels Premios Max que enguany celebra el seu 25è aniversari, des que va ser organitzat per primera vegada el 1998 a Madrid.

Aquest és l’objecte social de la Fundació Premios Max «sempre de manera compatible amb els principis de publicitat, eficiència en la despesa pública, igualtat de tractament, no discriminació, transparència, proporcionalitat i integritat», segons es recull en el plec de condicions econòmica-administratives.

Una de les singularitats dels Premios Max és el seu caràcter itinerant -Maó és l’onzena ciutat que els acull des de fa vint-i-cinc anys- i l’elecció d’espais emblemàtics per a la gala, en aquest cas el teatre d’òpera en actiu més antic d’Espanya.

Impacte

Tant la Fundació Teatre Principal de Maó com la Fundación SGAE esperen un impacte econòmic positiu per Maó, a més d’una gran repercusió mediàtica per l’Illa i Balears. De fet, aquests guardons s’han convertit en els darrers anys en un esdeveniment de rellevància cultual i social, que mobilitza una gran quantitat de persones, entre l’equip organitzador, mitjans de comunicació, col·laboradors i públic en general, sense deixar de banda la visibilitat mediàtica que comporta la participació en aquesta gala d‘artistes de primer nivell dins l’àmbit nacional.

El referit plec de condicions constata que el Teatre Principal manté una programació estable, caracteritzada per la seva heterogeneïtat i qualitat artística, i acull tot tipus de gènere escènic, des d’òpera, música, teatre i dansa, fins a circ o nous llenguatges escènics, amb una mitjana de 60 espectacles repartits en 90 funcions anuals.

La Fundació SGAE és la titular-propietària exclusiva dels drets d’organització, promoció, màrqueting i patrocini relacionats amb la gala dels Premios Max.