L'exposició es podrà veure fins el 13 d'abril | Josep Bagur Gomila

TW
0

L’ocupació de Rússia sobre Ucraïna ha despertat el costat més solidari del món de l’art. Un bon exemple és l’exposició que s’inaugurarà aquest dilluns a la Galeria Kroma, a Maó, on una vintena d’artistes cedeixen una o diverses obres per tal d’obtenir una recaptació que pugui servir per ajudar el poble ucraïnès.

«Pintors de Kroma amb Ucraïna» és el títol d’aquesta mostra col·lectiva que romandrà oberta del 28 de març al 13 d’abril. Un muntatge que compta amb creacions de vint-i-dos artistes, amb estils i tècniques ben diferents, fet que enriqueix i obre el ventall de possibilitats, perquè el públic pugui trobar allò que més li agrada.

A les parets de Kroma hi haurà obres de Biel Camps, Carlos Selles, Charo Jansà, Enric Gol, Genci Torrents, Jaume Bagur, Jaume Fedelich Bosch, Jeroni Marquès, Joan Peris Puig, Jorge Fernández Alday, Josefina Ripoll, Juan Elorduy, Liz Spooner, Manel Bosch, Maria Sanllehy, Mitico Shiraiva, Mònica Castanys, Pau Sintes, Pere Caules, Pere Pons, Pol Marban i, també, el mateix galerista, Sebastià Moll.

El gestor de l’espai explica que «els artistes cedeixen les seves obres desinteressadament per ajudar a la causa». Es tracta d’obres «de petit format, hi ha pintures, olis, gravats», sempre a preus econòmics, entre els 130 i els 700 euros en el cas de l’obra més valorada. «La majoria valen 200 o 250 euros i la recaptació es destinarà íntegrament al Fons Menorquí de Cooperació, que s’encarregarà de gestionar la donació». Concretament, aquests doblers «aniran destinats a ajuda humanitària, per als ucraïnesos que han hagut d’abandonar el seu país», detalla Moll.

Col·laboracions

A l’hora de posar en marxa aquesta iniciativa, la Galeria Kroma ha comptat amb la col·laboració del Centre Comptable Riera i el seu advocat Joan Mercadal.

També els professionals de Foto Sturla contribueixen, en aquest cas, amb la creació d’un vídeo promocional de l’esdeveniment, que té com a principal missió difondre l’exposició i, així, captar més compradors solidaris.

Des de la galeria fan una crida als menorquins, perquè s’uneixin als creadors en aquesta exposició benèfica. Uns, aportant desinteressadament les seves creacions i, el públic, amb l’oportunitat que té d’adquirir obres a preus modestos, a la vegada que es converteix en un gest envers Ucraïna.

Aquesta exposició s’obrirà dilluns i romandrà oberta les pròximes dues setmanes i mitja. L’horari de visites serà el de sempre, de les 10 a les 13 hores, i de 17 a 20 hores.