L’Espai Sant Antoni, de Maó acull fins al 20 de maig l’exposició antològica i retrospectiva «Pink Room». | Dani Amorós Pulido

TW
0

Vint-i-set obres, entre performances, fotografies, instal·lacions i cançons, formen part de l’exposició «Pink Room», de l’artista menorquí D. Love The Sodomites, que ahir es va inaugurar a l’Espai Sant Antoni, a Maó. La mostra, que és un viatge per la identitat dissident de l’artista, estarà oberta al públic fins al 20 de maig i també inclou unes visites guiades per al maig, que tindran lloc dia 16, a les 12 hores, i el dia 20, a les 19 hores.

Es tracta d’una exposició antològica i retrospectiva d’aquest artista transdisciplinari, nascut el 1990, graduat en Belles Arts per la UB i màster en Educació Artística per la UCM. A més, ha realitzat estades i s’ha format en Barcelona, Madrid, Londres, París i Nova York.

La mostra artística, que recull l’obra de la darrera dècada, està formada pels videoperformances «Eva» (2016), «Danse Macabre» (2013-2017), «Venus» (2015), «Ophelia» (2017), «Pietà» (2017), «Salomé O Pink Room» (2020), «Sodomita» (2018) i «Llatzeret: La Maîtresse, L’Esclau i L’illa de la sodomia»; les fotografies «Retrats postmortem series» (2012), «Runes series» (2013) i «Danse macabre series» (2013); les instal·lacions «Sense títol (Triangle de neons roses») (2012) i «Ashes To Ashes, Dust to Dust» (2012); i l’àlbum musicovisual amb les cançons «Will You Ever Be An Artist», «Jesus Christ», «Blossom», «I’m Gonna Blast You», «27 Years», «Drown To You», «Times’s Eternal», «Leda And The Swan», «Leda i El Cigne», «Daphne», «Enfant Terrible», «Carry Me», «Wet Naked Torsos» i «Watch Them Burn».

Aquest projecte representa i dissecciona, segons s’assegura des de l’organització, «el procés, des de la negació fins a l’acceptació, al qual s’enfronta al subjecte durant la construcció de la pròpia identitat, com a resultat d’un llarg viatge d’introspecció i autoconeixement. D’aquesta manera, deconstrueix i subverteix, en la seva essència, la concepció i la representació binàries del gènere i de la sexualitat, al bell mig d’un sistema patriarcal».

L’artista menorquí acaba d’obrir amb el concert «Pink Room» el IFestival d’Emergències a la Fundació Miró Mallorca, de Palma, ciutat a la qual a finals d’any arribarà l’exposició després d’haver guanyat el concurs d’exposicions del Consell insular de Mallorca.

Trajectòria

La seva obra s’ha exposat a sales i festivals d’arreu d’Europa, com l’Espai Francesc Català-Roca (Barcelona, 2013), el Festival Revela-T (Barcelona, 2014), Analogica (Itàlia, 2015), Analogmania (Romania, 2015), Analogue Festival (Londres, 2015), «Rissaga Nova Onada d’Artistes Menorquins» (Ciutadella, 2015), la Fundació Miró (Mallorca, 2017), la Nau Bostik (Barcelona, 2016);    «Principios de refinamiento» (Mallorca, 2018), «On rau la realitat» (Mallorca, 2019), i entrevista al llibre «A tiro de piedra: acercar lo posible» (Mallorca, 2019, entre altres.

• ‘Pink Room’ Exposició antològica i retrospectiva de l’artista menorquí D. Loves The Sodomites, fins al 20 de maig, a l’Espai Sant Antoni, de Maó.