L’artista menorquina plasma les seves vivències i decepcions sobre el llenç

TW
5

Després d’haver plasmat la seva creativitat en el disseny de nombroses col·leccions de calçat del Grup Mascaró, la menorquina Úrsula Mascaró està dedicada en cos i ànima a l’art. Una prova que aquesta dedicació està donant els seus fruits és la seva primera exposició, anomenada «Unidad de positivo & negativo» que d'aquest 28 d'abril és a Concept Store de Isaac Salido, ubicat al carrer Claudio Coello, número 79, a Madrid.

Úrsula Mascaró ha treballat amb els colors i les formes, amb la finalitat de poder expressar en els quadres les seves vivències, la seva manera d’entendre la vida, les seves experiències i també les seves decepcions.La unió de tot ha creat una col·lecció d’obres plenes de color i vida que formen la seva primera exposició, en la que «el positiu i el negatiu van sempre junts, són unitat, s’han d’acceptar per igual perquè són grans mestres de la vida», assegura.

Mascaró utilitza els diferents colors per transmetre el seu missatge vital. Així, el color verd àcid representa les grans dificultats que ens trobem a la vida, com la pandèmia o la guerra i l’esperança per superar-los.

El vermell és la maternitat, l’amor incondicional i vertader, però també la soledat i el dolor.

El color fúcsia representa l’amor terrenal, és un color cegador i entabanador. A vegades no et deixa veure el fet negatiu que hi ha a l’amor.

El color blau és la serenor, tan anhelada, encara que el món material exterior ens despista i ens frustra en cercar-la.

El negre representa la unitat de tots els colors, és potencialitat infinita com el cosmos i en l’obscuritat és quan a vegades millor veiem.

El color rosa glitter és el fetus en el ventrell de la mare, quasi tot positiu però sempre hi ha pors i dubtes de si tot sortirà bé.

El blanc és la puresa, el llum, la ingenuïtat salpicada pel negre en forma de traïció.

El color lgtbi representa la bellesa, la puresa, la força, en negatiu hi ha la frustració, l’homofòbia, el prejudici de la societat.

Finalment, Mascaró subratlla que «enmig hi he posat una pell daurada que és un mirall, tots ens veurem reflectits en aquest mirall».