Xisco Amengual dirigeix la jove Orquestra de la Universitat de les Illes Balears | Gemma Andreu

TW
0

L’Orquestra Universitat de les Illes Balears va protagonitzar aquest dissabte el concert commemoratiu per al vint-i-cinc aniversari de la creació de les seus universitàries de Menorca i Eivissa. Una efemèride que es va celebrar al Pati de sa Lluna, a Alaior, ben a prop de les instal·lacions universitàries.

Era el curs 1997-98 quan la UIB va iniciar les classes a l’extensió universitària de Menorca. Ho va fer primer en un espai cedit per l’IES Josep Miquel Guàrdia, i deu anys més tard s’inauguraren les dependències que té avui la universitat a Can Salort.

És així que la UIB a Menorca assoleix el seu primer quart de segle, moment en el qual compta amb 322 alumnes de grau i postgrau. Un motiu de celebració per al qual es va comptar amb l’actuació de l’orquestra, sota la direcció de Xisco Amengual. Assistiren al concert el rector de la UIB, Jaume Carot, la vicerectora de Docència de Grau i Seus Universitàries, Yolanda González; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el batlle d’Alaior, José Luis Benejam; i el doctor Sebastià Verger, professor de l´Àrea de Didàctica i Organització Escolar. Les activitats commemoratives inclouran una visita guiada a Can Salort, el 14 de maig.