El grup teatral presentarà el seu nou muntatge al Teatre de Calós. Allà hi seran els sis actors que configuren l’elenc artístic, amb Yolanda Martínez, María Cubas, Rut Bagur, Álex Chebotarev, Kevin Font i Lluís Seguí

TW
0

Després de la bona acollida que va tenir «Sexe ocult», el grup de teatre Som3 torna el pròxim 22 de maig als escenaris amb una nova proposta. Es tracta de «La mort del silenci», una obra que s’estrenarà al Teatre de Calós, a Ciutadella, a través de la qual es posa en dubte el valor de l’ètica, en el moment en què un secret, que hauria de continuar soterrat per sempre, amenaça de sortir a la llum.

Afirmen des de la companyia santlluïsera que «’La mort del silenci’ és una obra arriscada». Una vegada més, el grup creat el 2019 per Yolanda Martínez i Lluís Seguí, fa una introspecció social per analitzar i posar damunt la taula les relacions i els comportaments humans.

Sis actors

Escrit per Seguí, el text «intenta fer valdre l’ètica en una època disfuncional». Ho fa, a través de sis personatges, que interpreten Álex Chebotarev, Yolanda Martínez, María Cubas, Kevin Font, Rut Bagur i el mateix Seguí, que «representen sis estils de vida, però tots perduts en una teranyina de corrupció, violència, addicions, sexe». Així, «l’obra vol fer reflexionar el públic» sobre el valor de l’ètica i la moral, especialment en moments delicats, com el d’evitar que transcendeixi un gran secret. Serà aquí on es veurà si tot val, o no, a l’hora de preservar la integritat pròpia de cada personatge, que cerca el seu lloc i explora el sentit de la vida dins aquesta societat de dubtosa moral, de la qual realment en són víctimes.

De fet, el títol de l’obra esdevé una «metàfora», per expressar tot el que pot significar i comportar la mort del silenci, és a dir, quan tot surt a la llum.

Bilingüe

L’obra inclou diàlegs en català i en castellà per «reflectir la nostra realitat social», diu Seguí, sobre una història en la qual apareixen qüestions com la violència i la violència de gènere, que interactuen i compliquen la trama i incrementen la tensió escènica, per arribar a un «final inesperat».

L’escriptura d’aquest muntatge va començar quan la companyia encara estava representant «Sexe ocult», i fa pràcticament un any que els seus integrants van començar a desenvolupar-la.

La funció a Calós serà a les 19 hores. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a un preu de 9,50 euros, a través de la plataforma Codetickets.