Les obres de reforma han millorat les façanes i l’interior del temple

TW
0

El 1996 es va celebrar a Alaior, concretament a Dalt Sant Pere Nou, la primera Festa de Primavera organitzada per la Comissió Econòmica de la parròquia de Santa Eulàlia, amb la finalitat d’obtenir ingressos per finançar la reforma de les façanes de l’església. Després de dos anys d’absència, a causa de la pandèmia de la covid-19, demà s’organitza la XXV Festa de Primavera, que continua sent una important font d’ingressos. «La recuperació de les façanes i després de l’interior de Santa Eulàlia es va convertir en un projecte assumit per tot el poble», asseguren Domingo Enrich i Santiago Pons Barro, membres de la Comissió Econòmica de la parròquia.

El 1995 va finalitzar una primera etapa de recuperació de les façanes de l’església de Santa Eulàlia, obres que van ocasionar un important dèficit. La Comissió Econòmica de la parròquia, encapçalada pel rector Pere Oleo i formada per un grup d’alaiorencs, va organitzar uns equips de persones que van fer visites casa per casa per aconseguir ajudes, «altra gent es va comprometre a fer un donatiu durant deu anys i també vam pensar en organitzar la Festa de la Primavera, que es va celebrar a Sant Pere Nou i que va significar la recuperació d’un espai que tenia poca activitat per al poble d’Alaior, la capella la podíem emprar com a magatzem i el recinte per celebrar una festa bàsicament participativa. La idea va ser que la gent aportés menjar elaborat a ca seva i poder-lo vendre a la festa, es va estalonar amb grups musicals i amb el temps va créixer. El primer any, el 1996, va ser l’any que més temps va durar, perquè va començar a les sis del capvespre i va durar fins a les tres de la matinada», recorden.

A més de la participació popular, posteriorment també s’hi van afegir els negocis del poble amb una sèrie de donacions d’aliments, i també de regals que es sortejaven durant la festa, al principi eren uns deu establiments i en l‘actualitat són una trentena, a més de mestresses de casa que aporten les manualitats que han confeccionat per a l’ocasió.

A part de les ajudes econòmiques per poder fer sostenible la reforma feta, en què també van col·laborar l’Ajuntament d’Alaior i el Consell insular, es va concertar un préstec bancari de 300.000 euros que encara s’està retornant, amb els corresponents interessos i la Festa de la Primavera ajuda molt amb els ingressos obtinguts.

El 1998 es va encetar el projecte de recuperació de l’interior del temple, una vegada acabades les obres de les façanes de l’església, i vista la bona resposta del poble. Per sufragar les despeses de les obres, la Comissió va fer moltes visites a empreses del poble, a més de particulars, i la resposta va ser totalment positiva. Les obres van quedar enllestides el Diumenge de Rams de 2008 i posteriorment s’hi han fet de manteniment i altres puntuals, com l’arranjament de la teulada de la capella del Roser.

Dalt Sant Pere Nou acull aquest divendres capvespre la celebració de la XXV Festa de la Primavera

Dalt Sant Pere Nou es convertirà de nou aquest divendres capvespre en l’escenari de la celebració de la XXV Festa de Primavera que la Comissió Econòmica de la parròquia de Santa Eulàlia organitza per recaptar fons per finançar les obres executades al temple.