El trombonista Toni Pons Carreras, amb l’acompanyament al piano d’Antoni Pons Morlà, va protagonitzar un concert amb la interpretació de vuit peces musicals de diferents compositors nacionals i internacionals | JJMM

TW
0

Joventut Musicals de Maó va presentar aquest dissabte a la sala de Sant Antoni de Maó el 49è Festival de Música de Maó. Homenatge a Francesc Fèlix Bosch, cofundador de l'entitat mort el passat mes de maig, que contempla sis concerts del 8 de juliol al 10 d’agost. El concert inaugural es celebrarà al Teatre Principal de Maó i els cinc restants al Claustre del Museu de Menorca.

La presidenta de Joventuts Musicals de Maó, Júlia Pascual, va destacar la celebració del Festival de Música de Maó com un dels esdeveniments més importants dins la programació anual de l’entitat musical, a més d’altres concerts que s’organitzen com els cicles de Primavera i de Tardor, amb la col·laboració de la Fundació Reynolds, el Cicle d’Hivern, els concerts familiars, audicions projecte 4 cordes, i les col·laboracions amb alumnes del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca, entre altres. «Programan diversos cicles de concerts al llarg de l’any, però el Festival de Música és una part molt important dins la nostra programació anual. Any rere anys feim tot el possible per oferir-vos música de qualitat i variada», va assegurar Pascual.

La presidenta de Joventuts Musicals de Maó també va referir-se al cartell del Festival de Música d’enguany, que mostra un dibuix del Claustre del Carme, l’autora del qual és la pintora Júlia Melià, a qui va agrair la seva dedicació i generositat. A més, Pascual va subratllar el suport de l’Ajuntament de Maó, Consell insular, Fundación Reynolds, Museu de Menorca, Conservatori de Menorca i dels associats.       

Concert

La vetllada de presentació del Festival de Música va comptar amb l’audició d’un concert de trombó i piano a càrrec de Toni Pons Carreras (Alaior, 2009) i del professor Antoni Pons Morlà. El programa estava format per «Romance», de Carl M. Von Weber; «Andante et Allegro», de J. Ed. Barat; «Concertpiece», d’Alexandre Guilmant ; «Thoughts of love», «Anie Laurie» i «Fantastic Polha», d’Arthur Prior, «Nossa-bova», de Ximo Cano; i «Pierce», de J. Guy Ropartz.

Programa

Divendres 8 de juliol

A les 21 h, «La 5a de Beethoven» per l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. A més, el «2n concert per a trompa» i l’Obertura de «Le Nozze di Figaro», de Mozart. Al Teatre Principal de Maó.

Dimecres 13 de juliol

A les 21 h, «Obres mestres a quatre mans», a càrrec de Piano Nexus Duo (Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández), amb peces de Debussy, Brahms, Albéniz i Beethoven. Al Claustre del Museu de Menorca.

Dimecres 20 de juliol

A les 21 h, Actuació del quintet de vent Azahar Emsamble, que interpretarà obres de Mozart i Joaquín Turina. Al Claustre del Museu de Menorca.

Dimecres 27 de juliol

A les 21 h, «Una nit a l’òpera» per Carlos Casanova & Solistes de Balears, que interpretaran  fantasies de concert sobre «La Traviata», «Rigoletto», «Don Giovanni» i «Il Barbiero di Siglivia». Al Claustre del Museu de Menorca.

Dimecres 3 d’agost

A les 21 h, «Flautes, virtuosisme i belcanto», per Claudi Arimany i Eduard Sánchez (flauta) i Pedro José Rodríguez (piano), amb peces de Mozart, Mendelssohn, Verdi i Doppler. Al Claustre del Museu de Menorca.

Dimecres 10 d’agost

A les 21 h, «Jazz noir» amb Jordi Sans i Joni Witzi Trio, amb BSO del cinema «Casablanca», «The Third Man», «Perry Mason», «Harlem Nocturne», «James Bond» i «Blue Velvet, entre altres. Al Claustre del Museu de Menorca