Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular | Youtube: Menorca Talaiòtica

TW
1

El documental complet Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular’ ja està disponible a la web de la candidatura a partir d’aquest dimecres. El migmetratge està penjat en versió subtitulada en català, castellà i anglès, i també en llengua de signes, perquè «tota la ciutadania pugui gaudir d’aquest viatge a través de la civilització talaiòtica, encara viva i present en cada paisatge de la nostra illa», destaca el Consell en un comunicat.

El documental pretèn donar suport a la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO, amb la finalitat «d’afrontar el desafiament de continuar vetllant per la conservació del patrimoni talaiòtic aprofitant l’oportunitat per descobrir la cultura dels nostres avantpassats prehistòrics».

L’audiovisual, dirigit per Manu Balaguer amb guió de Laura Jurado i l’assessoria de l’arqueòloga Amalia Pérez-Juez, l’ha realitzat la productora Espiral Producciones TV, SL,

Té una durada de 38 minuts, i exposa l’evolució de l’època talaiòtica fins a l’actualitat, recullint 17 testimonis que expliquen el relat al voltant de la Menorca Talaiòtica. Els perfils són diversos: arqueòlegs, un geòleg, el propietari d’un jaciment i el coordinador de l’expedient de la candidatura a patrimoni mundial, Cipriano Marín, entre d’altres. L’actriu que posa veu al documental en català i castellà és la menorquina Enka Alonso.

Per adaptar el documental a llengua de signes catalana, castellana i internacional ASSORME ha designat una persona per a cada idioma.