Salvador Guasch, Adela Gea, Xavier Mercadé (president) i Lluís Sintes, davant la parròquia de Sant Salvador.

TW
0

Els integrants de l’agrupació Amics de l’Orgue Barroc del Vendrell han previst desplaçar-se a Menorca on faran gaudir el públic local de les veus del Cor Femení del Vendrell en un concert que realitzaran en l’església de Santa Maria de Maó el pròxim dissabte 17 de setembre. Aquest esdeveniment s’aprofitarà també per establir un agermanament entre l’Orgue del Vendrell i el de Maó, que pertany al mateix temple.

Per a l’ocasió, l’Ajuntament de Maó durà a terme un acte institucional per formalitzar aquesta aliança musical entre el municipi de Tarragona i la ciutat.

Des d’Amics de l’Orgue del Vendrell proposen un acte d’agermanament simbòlic dels orgues històrics de Maó i el Vendrell, ambdós gairebé contemporanis entre si i actius, paral·lelament a la litúrgia, en el món cultural concertístic. L’oferiment es va fer el passat mes de maig i es va formalitzar la proposta al juliol, quan va ser rebuda amb sorpresa i satisfacció tant pel rector de Santa Maria, Joan Miquel Sastre com pel diaca Joan Mercadal.

Dades del grup del Vendrell

El Cor femení del Vendrell es desplaça a Menorca amb un repertori de compositors vendrellencs i també una missa de Jehan Alain. La seva germana va ser a Maó diverses vegades tocant temes del seu germà, era una enamorada de l’orgue de Maó. El cor del Vendrell ha actuat fa poc al Palau de la Música, a Montserrat i a la cripta de la Sagrada Família. La directora del cor del Vendrell, Montserrat Meneses, és subdirectora de l’Orfeó Català i directora de la Coral Cantiga.

A més de les veus, l’expedició que es desplaçarà a Menorca estarà formada de vuit membres de la junta directiva, que presideix Xavier Mercadé i de la qual és integrant l’artista menorquí Lluís Sintes, i l’alcalde del Vendrell Kenneth Martínez.