Els escolars van poder gaudir d’una gran varietat de llibres i també van fer activitats educatives | Gemma Andreu

TW
1

Els escriptors Ponç Pons, Maite Salord i J.P. Sansaloni van ser aquest divendres alguns dels més demandats, juntament amb la Premi Nobel de Literatura Annie Ernaux, a la XVII Fira del Llibre en Català que es celebra fins aquest dissabte a la plaça de la Constitució, a Maó, organitzada pel Consell insular.

Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Cap de Llevant, de Maó, van protagonitzar a les 10 hores el pregó d’obertura de la Fira del Llibre en Català, amb la presència del conseller de Cultura Miquel Àngel Maria, el batle de Maó Hèctor Pons, la directora insular de Cultura Raquel Marquès i la regidora de Cultura de Maó Conxa Juanola, entre altres. En el pregó, els alumnes van fer un homenatge a l’escriptor valencià Joan Fuster, del qual enguany es celebra el centenari del seu naixement.

Durant el matí també van tenir lloc les visites escolars als expositors de Llibreria Pau, Llibreria Catalana, Llibreria Sa Catòlica, Llibreria Jocs, Sa Llibreria i Xalallibres, en què els alumnes van prendre part en diverses activitats educatives. Als voltants de tres-cents alumnes van participar    en l’activitat educativa «Converses amb l’escriptor Ponç Pons», en què cinc grups d’estudiants van poder gaudir de forma separada de la conversa amb l’escriptor i poeta alaiorenc.

Al capvespre Paola Cibin va escenificar el contacontes «Experimentemmmmmm», la xerrada de Francesc Mesperuza sobre els 60 anys de la conclusió del Diccionari Alcover Moll, la final del concurs «Carta en terra...» i una conversa entre Gabriel Ensenyat i Nel Martí amb motiu de l’Any Fuster.

Els més venuts

Dels més demandats s’ha de destacar Ponç Pons amb «El rastre blau de les formigues», Maite Salord amb «El país de l’altra riba», J.P. Sansaloni amb «Un final» i Albert Espinosa amb «La nit que ens vam escoltar», mentre que entre els estrangers figuren la nobel de Literataura Annie Ernaux amb les seves obres «Memòria de noia» i «Els anys», Agatha Cristie amb «Aleshores no en quedà cap». Quant a la literatura infantil, un any més repeteixen Maritxell Martí i Xavier Salomó, enguany amb «Un regal de por», a més d’Elise Gravel amb «Olga» i Miriam Triado amb «Sensibles».