Jordi Viola i Iosune Arriarán van ser els guanyadors dels ‘Illa de Menorca’ d’enguany | Gemma Andreu

TW
0

Ja és a la venda a les llibreries de Menorca el llibre que recull el relat guanyador i els vuit finalistes del XXIXè Premi Illa de Menorca de Narració Curta 2022, a més del poema escollit pel jurat i la creació finalista del IXè Premi Illa de Menorca de Poesia 2022. Es tracta d’una publicació d’«Es Diari» amb la col·laboració i el suport del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell.

La portada del llibre mostra un arbre, element que fa referència a la història guanyadora del premi de narració curta, «El joven de la secuoya», de Jordi Viola Giner. Els relats finalistes són obres de Lina Pons Massanet, Carlota Fluxà Van Delzen, Eulàlia Brondo Petrus, Gràcia Carreras Victory, Aurora Herráiz Águila, María Luisa López Cortiñas, Carles Mercadal Victory i Carles Minuchin Vilafranca.

Portada del llibre, que ja és a la venda a les llibreries de Menorca

Pel que fa a la poesia, a la portada es destaca la presència al llibre de l’obra guanyadora, «Entre cínics i porucs», de Iosune Arriarán Mas, així com de la finalista «Caragols» de Miquel ÀngelAdrover Perelló.

El certamen de narració curta es remunta ja a 1992 i la publicació d’un llibre amb els contes escollits com a finalistes és un dels alicients que tenen els escriptors a l’hora de presentar-se, a més d’una dotació econòmica. El jurat va ser integrat per Pau Faner, Carme Cloquells, Josep Pons Fraga, Inmaculada Pitaluga, Diego Dubón, Miquel Àngel Limón, Fàtima Anglada, Lluís Vergés i Ponç Pons.

A la contraportada, l’editor d’«Es Diari», Josep Pons Fraga, explica que «som una illa emprenedora, talaiòtica, gastronòmica i també literària, amb una extraordinària inquietud i capacitat per a la narrativa i l’expressió poètica. Ho confirma el gran nombre de llibres editats entre abril de 2021 i abril de 2022 d’autors i temàtica menorquina».