La violinista menorquina Assumpta Pons en un concert amb KAD Trío a Madrid. | A.P.

TW
0

La professora i violinista menorquina Assumpta Pons interpretarà el pròxim dia 28 a El Retiro, a Madrid, la seva obra «La vuelta al mundo en ocho cuerdas», un conte musical adreçat a un públic familiar, que atrapa als assistents en una història divertida i educativa. Abans, aquest divendres dia 23 farà un altre concert també a Madrid i el 16 de gener de 2023 a Ciudad Real, a més d’oferir entremig una masterclass a Ciutadella els dies 30 de desembre i 2 i 4 de gener. «El meu objectiu és fer arribar els instruments de corda a tothom, per fer que algun s’engresqui i els vulgui tocar», assegura Pons.

El concert d’aquest divendres dia 23 a Madrid és amb l’altra part del duo Mund2 Fundi2, és a dir, la viola Rocío Gómez, que coneix des de fa una vintena d’anys com a integrants de l’Orquesta de RTVE. El repertori està format per obres de Beethoven, Mozart i Robert Fuchs. «Hem fet molts de concerts, estic molt còmode amb ella, perquè és una gran viola, ara està al Conservatori Teresa Berganza, de Madrid, amb jo, ella també ha estat solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i també ha estat professora del Conservatori Superior de Saragossa», assegura.

El Retiro, a Madrid, serà l’escenari del dia 28 a Madrid, en què juntament amb la violoncel·lista Míriam Olmedilla, que també coneix des de fa molts anys, interpretarà una obra pròpia, «La vuelta al mundo en ocho cuerdas», un conte musical en què narrativa i música es mesclen en un perfecte equilibri, «és un concert per jo molt especial perquè és un conte musical que em vaig inventar, dirigit a un públic familiar. És la història d’un fillet que es diu Martí amb el seu avi Marcelo que fan la volta al món, passant per molts països i en cada país tocam música pròpia, a Itàlia la música de «La vida es bella», a Alemanya interpretam a Bach, al Japó és una adaptació de música de dibuixos animats, a Argentina és la música de Carlos Gardel, etc.», afirma.

Robert Fuchs

El 16 de gener, Assumpta Pons actuarà a Ciudad Real amb el Trío Fuchs, juntament amb la viola Rocío Gómez i el pianista Carlos Domínguez, concerts que es faran també el dia 25 a Albacete i el 30 d’abril a Tenerife. El programa està format per «Trío Philipp Scharwenka op.121», «Dumka» de Rebecca Clarke i «Trío Robert Fuchs op.115». «El nostre trio du el nom del músic, jo som una superamant i difusora d’ell, és molt poc conegut, però és mot interessant, és una música romàntica preciosa, cada vegada que interpretam les seves obres a la gent li encanta», subratlla.