Mestre Carreras va aprendre música de petit

TW
1

Membres de la Banda de Música d’Alaior, amb la direcció de Luba Klevtsova i Andriy Lemekh, i diferents solistes i col·laboradors com la Coral Canticus del Centre Cultural d’Alaior oferiran el pròxim dimarts dia 17, a les 20 hores, un concert d’homenatge al compositor i músic alaiorenc Bartomeu Carreras, que tindrà lloc a la Sala de Cultura de Sant Diego.

Bartomeu Carreras (Alaior, 1899-Ciutadella, 1971) es va aficionar des de ben petit a la música, passió que li va transmetre son pare Francesc Carreras Pons. El músic i compositor va dirigir la Banda d’Alaior i fa cent vint anys -el 1903- va obtenir la plaça de mestre de música de l’escola pública de la ciutat.

El regidor de Cultura d’Alaior, Tiago Reurer, ha assenyalat que el mestre Carreras és un dels personatges més importants de la història de la música menorquina i que el seu llegat musical el fa mereixedor d’un homenatge. «És important que les persones que ja sabien la seva obra el recordin, i que les noves generacions que, probablement no saben de la seva figura, el coneguin. L’objectiu de l’Ajuntament amb aquest i altres homenatges que s’han fet i es faran és recuperar i divulgar la nostra història i les persones que han tingut un pes rellevant dins ella», assegura Reurer.

El 2010, l’Ajuntament d’Alaior va editar un llibre sobre la vida i l’obra musical de Bartomeu Carreras, del qual és autor Vicent García Taltavull.

Sant Antoni

A més del concert d’homenatge a mestre Carreras, l’Ajuntament ha organitzat una cercavila de Dimonis i Batucada Batulo a la plaça Nova (dia 14); una torrada popular amb ballada amb la Rondalla d’Alaior a sa Plaça (dia 16) i una torrada popular a Cala en Porter amb l’actuació de Marcos Vinodelfin (dia 16).