Es Xubecs va obtenir el major nombre de vots per part del públic assistent. | Katerina Pu

TW
0

El grup Es Xubecs, amb 131 vots, va guanyar ahir la tercera edició del Festival Musical del Talent Jove, front els 126 aconseguits per La Huella, celebrat al Teatre des Born. El conseller de Cultura Miquel Àngel Maria va entregar els premis als guanyadors i finalistes, consistents en una actuació a la Casa de Menorca a Barcelona i un xec regal per valor de 1.000 euros en equipament musical, respectivament.

L’esdeveniment, organitzat per l’Institut de la Joventut de Menorca i el departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell insular, va comptar amb Laura Cubas com a presentadora i conductora, qui va engrescar i fer partíceps de la festa als assistents, que pràcticament van omplir    l’aforament del teatre, superant les 250 localitats ocupades.

La Huella va quedar classificat en segon lloc, cinc vots per davall del guanyador | Katerina Pu    

Finalment, el cantautor del País Valencià Andreu Valor com a artista convidat va oferir al públic una selecció de les seves cançons, destacant especialment la versió de la coneguda «Venim del nord, venim del sud» o el poema musicat del menorquí Ponç Pons, que estava present entre el públic, cantat amb l’artista Neus Ferri, resident as Mercadal.

Els assistents van gaudir en directe de l’espectacle de forma gratuïta, gràcies al finançament del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell insular    i la col·laboració del Teatre des Born de Ciutadella. A més, l’organització va posar a disposició dels joves interessats un servei d’autobús a un preu simbòlic d’1 euro amb sortida des de Maó mitjançant el programa «Som Cool Inquiet».

Suport

L’organització del Festival Musical del Talent Jove respon a la necessitat de donar suport i difusió als joves de Menorca que formen grups musicals i necessiten suport i difusió, a més de l’acompanyament de la gent de la seva generació, per la qual cosa la presència del públic i la difusió d’aquests esdeveniments culturals esdevé una prioritat.