Sarra Saâda, Marta Pruna i Hiromi Tomei, ahir durant el muntatge de l’exposició de les seves obres. | H.M.

TW
0

La sala d’exposicions des Migjorn Gran inaugurà aquest dissabte una mostra artística amb obres de l’escultora Marta Pruna, la pintora Sarra Saâda i la ceramista Hiromi Tomei. L’exposició, organitzada per l’associació Amics de l’Art des Migjorn Gran, es podrà visitar fins al pròxim 5 de maig, de 10.30 a 13.30 hores i de 16.30 a 20 hores.

La mostra, que és un homenatge de les tres artistes a l’Illa, està formada per una quinzena d’obres de Marta Pruna, de les quals tres són de gran format i la resta mitjanes i petites; una altra quinzena d’olis de Sarra Saâda; i la mateixa quantitat de ceràmiques d’Hiromi Tomei. És la primera vegada que les tres artistes, que empren tècniques diferents, però tenen la mateixa capacitat creadora, exposen as Migjorn Gran.

Marta Pruna és una escultora que viu als voltants de Cervià de les Garrigues a Catalunya, i que manté una forta influència de la cultura alemanya. Pruna està dotada d’una força vital primordial, que utilitza la pedra i la llenya per esculpir esperits elementals. Són dos materials que són presents a la naturalesa de Menorca i a través de la seva tècnica artística els dona forma, segons apunta Helena Maba, coordinadora de la mostra i col·laboradora de l’entitat organitzadora.
D’origen francès i tunisià, amb residència a París, la pintora Sarra Saâda després de reconstruir el bastidor coent teles entre elles, pinta a l’oli i, segons assenyala Helena, «explica mons màgics onírics de colors vibrants plens de dolçor. Com que l’esperit es condensa en matèria, les històries de Sarra es condensen als seus quadres».

Per la seva part, Hiromi Tomei és natural de l’illa d’Okinawa i resideix a Catalunya. La ceramista japonesa va néixer envoltada de terra, aigua i vent, elements que juntament amb el foc sempre han conformat la seva obra, que afirma Maba «és orgànica amb gust de mar, deliciosa combinació de fina precisió i bruts acabats».