L'actor Ivan Massagué, en una de les activitats del festival

TW
0

L’edició d’enguany del Cooking Films Menorca, que s’ha celebrat de l’1 al 4 de juny, ha assolit un nou èxit de participació i assistència de públic, el que demostra que s’ha convertit en una cita ineludible per delectar la millor gastronomia local i una proposta cinematogràfica. «El que fa el festival després de tantes edicions és assentar-se. Destacar la bona acollida del públic, no és un festival de masses, sinó que es tracte d’omplir les sessions i totes estaven plenes, el que demostra que cada vegada agrada més», assegura Inés Garrell.

Aquest esdeveniment, que ha comptat amb convidats com Ruth Llopis de padrina i els actors Ivan Massagué i Maribel Salas, entre altres, per presentar les seves pel·lícules, s’ha celebrat a la Factoria des Baixa; de Maó; Cinemes Moix Negre, hotel Faustino Gran i el lloc de s’Ullastrar, de Ciutadella, l’hotel Melià Cala Galdana; i l’hotel rural Biniarroca, de Sant Lluís. «Cada vegada els restaurants i els hotels que ens acullen ho fan de molt bon grat, els seus xefs ho treballen cada vegada més i ho fan completament basat en la pel·lícula que s’està presentant», afirma.

Els espais estan seleccionats amb molta cura, s’intenta no repetir i que siguin d’arreu de l’Illa, no només en una població. També destacar la presència del producte local, el producte primari, els vins que han participat, alguns de Menorca, i els col·laboradors. Una cita que compta amb el patrocini de la Fundació Destí Menorca, el Consell insular i el Govern balear.

El Cooking Films Menorca té tres parts diferenciades, el Cooking Film amb el gaudi d’una pel·lícula durant el sopar, el Cooking Pro que són els documentals més especialitzats que es projecten a les sales de cinema; i el Cooking Familiar adreçat a la família, «en aquesta edició s’ha fet una visita al lloc de s’Ullastrar per conèixer els animals i els productes que elaboren, a més de veure’s uns curtmetratges infantils», subratlla.