Maite Salord Ripoll | Arxiu

TW
12

La professora i escriptora menorquina Maite Salord s'incorpora com a membre de la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), l'acadèmia científica i cultural que té com a objectiu la recerca científica dels elements de la cultura catalana. El ple de la institució va aprovar el seu nomenament aquest dijous, a més dels professors i investigadors Lluís Payrató i Natxo Sorolla, també a la secció filològica.

L'ingrés de Salord a l'IEC suposa que Menorca torna tenir un representant en aquesta secció, després de la mort de Joan López Casasnovas, que va morir el juliol de l'any passat i del qual n'era membre des de l'any 2006.

Salord, professora de llengua i literatura catalana a l'institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella, també és membre de l'Institut Menorquí d'Estudis. De la seva trajectòria literària, destaca els premis que ha guanyat amb la seva darrera novel·la, El país de l'altra riba, amb la qual va aconseguir els premis Proa i Joaquim Amat-Piniella. També quedà finalista del premi Sant Jordi de novel·la amb La mort de l'ànima.

A les xarxes socials, després de conèixer el seu nomenament, l'escriptora i professora que manifestat que «és un honor ser membre de l'IEC, eix vertebrador de la cultura i llengua catalana, que, avui més que mai, hem de defensar amb rigor i fermesa».