La mostra artística d’Enric Servera pretén submergir l’espectador dins la mar.

TW
0

L’artista visual Enric Servera (Ciutadella, 1970) exposa a Atica Art Gallery, al port de Maó, una quarantena de quadres, entre petit i gran format, i dues escultures que tracten sobre l’anhel de l’autor de gaudir d’una mar sana, diversa i plena de vida. L’exposició es pot visitar els dilluns, dijous i divendres, de 19.30 a 22 hores, i els dissabtes i diumenges de 12 a 14 hores i de 20 a 23 hores.

«Salats» reuneix obres de projectes artístics recents que s’inspiren i, a la vegada, submergeixen l’espectador en la mar, que en opinió de l’artista és un tresor salat que ens envolta, ens impregna, que estimam i que s’ha de preservar. L’exposició es divideix en dues parts diferenciades, una en què l’artista mitjançant les seves obres expressa el seu desig d’una mar plena de vida, i l’altra en què mostra una mar contaminada, plena de microplàstics i altres elements produïts per l’home que malmeten la seva integritat natural.

Una de les pintures exposades

Pintures i escultures

La mostra reuneix uns trenta quadres de gran format i una desena d’altres de petit format, a més d’un parell d’escultures que complementen el missatge que l’artista vol transmetre a l’espectador sobre la necessitat de conservar i gaudir d’una mar plena de vida.

L’origen d’aquesta exposició es remunta al 2021 quan Servera va pintar els primers quadres en què va plasmar sobre el llenç la seva preocupació sobre la mar i la seva conservació relacionada amb l’activitat humana. Altres quadres -com la sèrie dels microplàstics, per exemple- es van pintar el 2022, mentre que la darrera remesa són d’enguany.

Pintor, gravador, fotògraf i escultor, Enric Servera és un artista visual multidisciplinari que es caracteritza per l’expressivitat i la transversalitat de la seva obra artística. Mitjançant l’ús de diverses tècniques, materials i temàtiques ens duu a descobrir el seu univers pictòric on és protagonista la natura i, especialment la mar.