Quadre de «Distopia» amb tons grisos, negres i verds | P.M.

TW
0

El pintor Pol Marbán inaugura el pròxim dissabte dia 1 de juliol a les 20 hores a Atica Art Gallery, al port de Maó, una exposició de deu quadres de format mitjà que consisteix en una doble sèrie, «Distopia» i «Journey», de cinc quadres cada una. L’exposició, que estarà oberta fins al pròxim dia 30 de setembre, ha estat dissenyada i comissariada per Dani López i Anita Burdon.

A «Distopia» l’artista explora el que seria el món després de l’extinció de la humanitat, en què els quadres predominen els tons grisos, negres, blancs i algunes notes verdes, en veure’s com la natura va recuperant el seu espai. «’Distopia’ és molt més lineal, són com petits paisatges urbans d’una hipotètica futura realitat, on jo no jutj si aquest nou món és millor o pitjor», afirma Marbán.

Un quadre acolorit de la sèrie «Journey | P.M.

Per la seva part, «Journey» representa un viatge amb les cinc obres, no tant un viatge físic sinó més bé un viatge mental. Una sèrie inspirada en un viatge de Marbán fa quatre anys pel desert amb una ONG de bombers. «La sèrie comença amb una imatge que podria arribar a ser versemblant, un avió estavellat al desert, i passa a un astronauta en una mena de mar d’Aral, una figura solitària, com un argonauta» assegura.

Els quadres tenen unes mides que oscil·len entre els 60x90 cm el més petit i 300x100 cm el major. Per a una major accessibilitat s’ha fet una sèrie de prints numerats dels quadres més destacats de l’exposició per aquelles persones interessades en la seva adquisició, amb un preu de venda a l’abast de tothom, segons l’artista. «Faig dues sèries molt acotades de cinc quadres cada una perquè vaig un poc cap a l’excel·lència, vull que totes les obres tenguin molt bona presència, molt bons acabats», assegura l’artista.

Microrelat

De cada una de les deu obres, el periodista i guionista català Albert Vinyoli ha elaborat un microrelat que s’han editat en format de petit llibre i que les persones interessades podran adquirir    a l’exposició

La nau central de la galeria acollirà els deu quadres de l’exposició, mentre que a la nau posterior hi haurà l’estudi del pintor, per la qual cosa la gent podrà veure en directe com treballa.

El apunte

Atica Art Estudios, un nou projecte per facilitar un espai digne per a treballar i exposar les obres

Atica Art Gallery presentarà el pròxim mes de setembre un nou projecte denominat Atica Art Estudios, que ocuparà els dos pisos superiors de la galeria situada al port de Maó, que es compartimentaran en un total de 10 estudis per a pintors, artistes plàstics, joiers, dissenyadors o modistes, entre altres artesans. «Actualment, no hi ha cap municipi de l’Illa que disposi d’un espai d’aquestes característiques per donar facilitats a les persones del món creatiu», assegura Pol Marbán.

El funcionament d’Atica Art Estudios serà similar a un coworking que, a part de tenir totes les comoditats d’un espai preparat per a la creació i la producció, amb cuina, banys i zones comunes, a més de wifi i fàcil aparcament per als vehicles, entre altres, tindrà la capacitat d’exposar i mostrar d’octubre fins a juny el seu treball a la galeria de la planta baixa. «No només serà un espai on treballar i col·laborar amb altres artistes, sinó també on tenir la possibilitat de mostrar-ho al públic. De moment, ja tenim alguns artesans interessats a instal·lar-se en aquests estudis», afirma.

Els artistes que s’instal·lin a Atica Art Estudios decidiran si es fan exposicions col·lectives permanents, s’assignaran els mesos perquè cada un pugui exposar els seus treballs artístics. «Els artistes tenen normalment problemes per accedir a espais dignes on treballar, amb lloguer massa elevat i el nostre projecte donarà moltes facilitats», subratlla.