Duo de ballet clàssic amb pianista, dijous a l’escenari del Teatre Principal. | Gemma Andreu

TW
1

Amb les entrades disponibles exhaurides, la setena edició de la Gala d’estrelles de la dansa - Fundació Rubió, celebrada dijous al Teatre Principal de Maó, va ser un fantàstic espectacle artístic amb entrega total de la dotzena de grans ballarins així com del públic, que va xalar d’un programa amb diverses disciplines de la dansa, ritme dinàmic i molta qualitat dels intèrprets.

La desena de nombres de ball, amb ballarins sols o duets, i en un cas per tres parelles, van comptar també amb la participació del pianista Marcos Madrigal i del guitarrista Javier Conde.

Per acabar la gala, tots els ballarins van compartir l’escenari; van oferir dues peces fora del programa de 90 minuts, arribant la gala a una durada de gairebé dues hores i a la sortida es podien sentir entre el públic comentaris com «no em puc creure que hagin passat dues hores».

Ballarins contemporanis a la Gala d'estrelles de la dansa. Gemma Andreu.

La Gala d’Estrelles de la dansa, sota la direcció artística de Joaquín de Luz i amb producció d’Alba i Frans, de l’Estudi de dansa Alba, ha comptat també amb la Fundació Rubió, el Teatre Principal, l’Ajuntament de Maó i el Consell insular de Menorca per a la seva realització. Després de set edicions s’ha convertit ja en un clàssic de la programació estival del teatre maonès i el públic aficionat l’espera amb moltes ganes. Alguns dels assistents que han repetit molts anys deien en acabar la vetllada de dansa del dijous que «cada any és millor».

Programa

Es van incloure peces de ballet clàssic, dansa espanyola i dansa contemporània, algunes d’elles en estrene mundial, com «Fractura» amb coreografia de Sara Calero, ballada per ella mateixa i Lucía Campillo, amb música de Collen & Anna Ferrer i inspirada en l’exposició de Christina Quarles a la galeria Hauser & Wirth.