Els artistes de bel canto, el batle José Luis Benejam i la regidora de Cultura i Festes, Eva Petrus Pons, durant l’acte de presentació.  | Gemma Andreu

TW
0

Emmarcat dins del programa de les festes d’Alaior, la vint-i-cinquena edició Concert de Lírica de Sant Llorenç d’aquest dimarts a les 21.30 hores reunirà a nou dels millors artistes de l’escena lírica en l’àmbit nacional i internacional. En paraules del batle d’Alaior, José Luis Benejam, el pati de l’IES Josep Miquel Guàrdia acollirà un esdeveniment «memorable» per a tots els assistents.

El baix-baríton alaiorenc, Simón Orfila, ha tornat a reunir a alguns companys de professió de gran prestigi per dur a terme un dels concerts més esperats de l’any. Entre ells s’hi troben els tenors Josep Bros, Aquiles Machado, Celso Albelo, Moisés Marín i Albert Casals; les sopranos Sonia de Munck, Laura Brasó i Marola Cantarero; i el baix italià Nicola Ulivieri. Tots ells, juntament amb el mateix Orfila, interpretaran diferents romances i cançons sota la direcció de Toni Pons Morlà, qui destaca la ràpida «adaptació a les circumstàncies» d’aquests grans artistes de fora de l’illa.

Expectació total

L’expectativa ha estat màxima des del moment en què es va anunciar el concert. De moment, ja s’han venut més de 1.300 entrades. De fet, el servei de taquilla online oficial de l’acte, la pàgina web Giglon, ja ha penjat el cartell d’entrades esgotades. Enguany, tots els beneficis obtinguts aniran destinats a l’associació de dones afectades de càncer de mama de Menorca, ALBA, destacant així el tradicional caràcter altruista del concert.

Per altra banda, el baix italià Nicola Ulivieri vol deixar clar que venir a «un lloc com Menorca» és un «autèntic plaer». I és que tots els artistes han mostrat el seu «agraïment» cap a l’Ajuntament d’Alaior i el seu amic, Simón Orfila, organitzadors de l’espectacle musical.

Respecte al que seria el recorregut musical del concert, Orfila detalla que cadascun dels cantants interpretarà «una peça en solitari». Una vegada hagin acabat les actuacions individuals, es donarà pas a les grupals.

Primer, els cinc tenors cantaran tots junts «Granada». Després, les tres sopranos interpretaran una ària de «La Traviata», un dels reptes més difícils al món de la lírica. A continuació, els baixos Simón Orfila i Nicola Ulivieri cantaran una versió lírica de l’havanera menorquina «Escolta es vent».

A més, Orfila també confessa que el públic assistent es trobarà amb «dues sorpreses» que encara no han estat desvelades. I és que 25 anys bé es mereixen celebrar-los per dalt de tot.

El apunte

Mariola Cantarero, una granadina que ja se sent a casa seva

Mariola Cantarero serà una de les cares familiars per al públic alaiorenc. La soprano granadina repeteix presència al Concert de Lírica de Sant Llorenç, al qual és una veu habitual des de l’any 2006. Cantarero es refereix a l’elenc d’artistes que l’acompanyen com la seva «família»: «No som simples    companys o amics», expressa. «El fet de ser aquí és una gran alegria perquè som gent que compartim escenari des de fa molts anys. Alaior és una ciutat que sempre t’acull amb els braços oberts. Em sent a casa», confessa. Finalment, ha volgut agrair la «invitació» i «l’esforç» realitzat per tornar a estar present a un concert tan especial.