La fotografia guanyadora a la categoria Color, «Olga», obra del fotògraf Francisco Javier Coca Ávila. | JAVIER COCA

TW
0

La sala Jeroni Marqués del Cercle Artístic de Ciutadella va ser l’escenari del lliurament dels premis i mencions d’honor del XI Saló Fotogràfic Digital Illa de Menorca-Reserva de la Biosfera 2023.

El jurat, format per Raimon Moreno, l’argentina Ana Maria Robles i el francès Trinley Paris van ser els encarregats d’escollir els guanyadors entre més de 2.000 obres de 210 fotògrafs i 37 països diferents repartits pels cinc continents.

Així doncs, Francisco Javier Coca es va imposar a la categoria Lliure Color amb la seva obra «Olga». A la secció Lliure Monocrom, Andreu Noguero va fer-se amb la medalla d’or FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) per «Emma a biblioteca 02». En darrer lloc, l’hongarès Istvan Magdo va assolir la màxima distinció a Natura per «Food anticipation».

«Emma a biblioteca 02», d’Andreu Noguero.

Per una altra banda, el fotògraf barceloní Marc Quintana va obtenir el PIN blau FIAP, un premi especial al millor autor del saló. Quintana va guanyar una medalla de bronze CEF (Confederación Española de Fotografía) dins la secció Color i dues medalles de plata CEF, una dins Monocrom i una altra a Natura.

«Food Anticipation», de l’artista hongarès Istvan Magdo.

A més, deu obres seves van aconseguir superar el tall d’acceptació, que enguany se situava devers els 7,33 punts.

L’obra del menorquí Carlos Silvestre Tejero, «Llucalari», mereixedora de la menció d’honor.

Finalment, cal destacar la menció d’honor CEF que va rebre el fotògraf menorquí Carlos Silvestre per la seva obra «Llucalari» a la secció de fotografia en color.