Marta Pruna utilitza la radial per fer les seves escultures de pedra | M.P.

TW
0

L’escultora catalana Marta Pruna i la ceramista japonesa Hiromi Tomei exposen la seva obra a la Sala d’Exposicions des Migjorn Gran. La mostra artística, que ha estat organitzada per l’associació Amics de l’Art des Migjorn Gran, es pot visitar fins aquest diumenge, de 10.30 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

Marta Pruna exposa una vintena d’escultures en pedra, que incideixen en la temàtica humana, hi ha rostres de gran format que pesen fins a 80 kg, altres de format mitjà i la resta de format petit. L’artista elabora unes figures amb presència una mica totèmica, amb reminiscències mesopotàmiques i de l’Antic Egipte. La pràctica totalitat de les escultures representen el bust humà, algunes amb les mans creuades sobre el pit, i només una -de les de menor mida- és una persona de cos sencer. Les escultures de Pruna desprenen fortalesa i un caràcter enèrgic, perquè estan fetes amb radial, amb tall directe i abrupte.

L’escultora catalana treballa en el seu taller als afores de Cervià de les Garrigues, a Lleida, on es va instal·lar fa uns vint-i-tres anys per pura casualitat després de viure a Àustria i Alemanya.

L’obra d’Hiromi Tomei es caracteritza pels colors obscurs

Ceràmica

Hiromi Tomei és una japonesa nascuda a l’illa d’Okinawa i que també té la seva residència a la província de Lleida, no molt enfora de la casa i museu de Marta Pruna.

La ceramista japonesa va néixer envoltada de terra, aigua i vent, elements que juntament amb el foc sempre han conformat la seva obra, que es caracteritza pels seus colors obscurs i que fan referència a motius de la mar. Tomei també ha exposat la seva obra a la resta d’illes balears, com Eivissa i Formentera.

Tant Marta Pruna com Hiromi Tomei tenen previst tornar l’any vinent a exposar la seva obra artística a Menorca, concretament as Migjorn Gran, per participar en una nova edició de la Gran Migjornale.

El Camí dels 7 sentits, un projecte amb unes cinquanta escultures

L’escultora Marta Pruna és la creadora del Camí dels 7 sentits, ubicat a la vall del riu Set, que actualment té cinquanta escultures i que està obert a altres artistes, havent-hi participat René Müller, Emilio González i Lluís Cera. Segons explica Pruna, les escultures que omplen la referida ruta estan fetes en el mateix lloc on s’aixequen, aprofitant les pedres que es troben in situ, que permet la integració en l’entorn natural.

El 2017, el Camí dels 7 sentits va obtenir el reconeixement de patrimoni europeu i enguany el de patrimoni local com a Bé Cultural d’Interès Local.