Ponç Pons serà un dels participants en el col·loqui que es farà a Maó.

TW
0

«Literatura i cinema. Territoris compartits» és el lema de l’edició d’enguany del Literanit, el festival de foment de la lectura que se celebrarà dissabte 30 de setembre, amb una quarantena d’actes a Menorca i a Balears, a Catalunya i a la Comunitat Valenciana.

Aquesta serà la cinquena edició de l’esdeveniment que promou la Institució Francesc de Borja Moll i que, a l’Illa, compta amb el suport del Consell insular i l’Ajuntament de Maó.

En el conjunt dels territoris de parla catalana es faran una quarantena d’actes, entre els quals figuren els que es duran a terme a Menorca. Concretament, un col·loqui «Literatura i cinema, una relació fecunda», amb els poetes Ponç Pons i Pere Gomila, i l’actor, autor i director teatral Jordi Odrí. Serà dissabte, a les 19.30 hores, a la Sala Sant Antoni de Maó, en un esdeveniment que inclourà l’actuació musical del pianista Suso González.

A més, del 18 de setembre al 21 d’octubre, la Biblioteca Pública de Maó acull una exposició bibliogràfica sobre cinema.

Cinc edicions

Literanit va néixer a Mallorca el 2019 i des de llavors s’ha estès a la resta de territoris, on, en aquesta ocasió, es faran xerrades, concerts i obres de teatre, a més d’exposicions de llibres en una quinzena de biblioteques, llibreries i espais. Enguany s’han adherit a la iniciativa la Universitat de les Illes Balears i el Centre Associat de la UNED Balears, entre altres entitats.