La jove, guanyadora del premi

TW
0

Eva Ortega Puig és la guanyadora de la tercera edició del Premi de Poesia per a Joves Gumersind Gomila, corresponent a l’any 2023, adreçat a escriptors d’entre 18 i 35 anys. L’autora del text seleccionat pel jurat, «Amb la melsa a la butxaca», va rebre aquest divendres al vespre el premi a l’acte celebrat a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme, amb la presència d’autoritats municipals.

Al certamen enguany s’han presentat nou obres, tres de les quals corresponen a autors de Menorca i tres a escriptors de fora de l’Illa. Una de les propostes es va excloure de la selecció del jurat per no complir amb les bases del premi.

L’acte celebrat al Claustre del Carme va comptar amb l’acompanyament musical de Gerard Carrillos Miralles (piano) i Toni Pons Carreras (trombó), alumnes del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca.

El Premi de Poesia per a Joves Gumersind Gomila està dotat amb un únic premi de 2.500 euros. A més, l’obra guanyadora serà publicada per l’editorial AdiA Edicions, que té distribució a la Península i Balears. El seu objectiu és fomentar la creació, la cultura i l’expressió artística en llengua catalana de les persones joves.

Les dues primeres edicions del certamen literari van tenir com a guanyadors «Corpus» d’Alba Camarasa i l‘obra «Plaquette de Préveza» de Bartomeu Obrador-Cursach.

Gumersind Gomila Guasteví (Maó, 1905 – Perpinyà, 1970), qui dona nom al premi, és considerat una de les més destacades figures de la cultura catalana a Menorca des de diferents vessants com ara la poesia, l’art i l’activisme cultural.