L’obra es representa aquest diumenge a les 19 hores | Xàfec Teatre

TW
0

El Teatre Principal de Maó acollirà el pròxim diumenge, dia 22 d’octubre, a les 19 hores, la representació de «Qüestió d’honor», de l’alemany Lutz Hübner, que posarà en escena la companyia de teatre menorquina Xàfec Teatre, amb la direcció i l’adaptació del text original de Pitus Fernández. La producció de l’obra va a càrrec de Xàfec Teatre i l’Orfeó Maonès.

L’obra teatral narra una història basada en fets reals relacionats amb la violència masclista, enfrontaments generacionals i socials, com el racisme, que van tenir lloc l’any 2004 a Hagen, Alemanya. Una temàtica molt present en la societat d’avui dia, representada d’una manera molt dinàmica, que, segons el director de la companyia, Pitus Fernàndez, atraurà l’atenció del públic des del primer minut de la funció.

El repartiment està format pels següents actors i actrius que interpretaran els respectius personatges: Pedro Morlà (Kobert), Núria Amalyn (Ulli), Mangel Cañizares (Sinan), Auba Villalonga (Helena) i Joel Barber (Cem).

Dirigida per Pitus Fernàndez, Xàfec Teatre és una companyia de teatre nascuda a Menorca l’any 2011 i formada pels artistes anteriorment citats, tots ells membres o antics alumnes de l’Escola d’Art Dramàtic de Menorca (EADM). La formació es defineix com un grup d’apassionats pel món de les arts escèniques, motiu que els impulsa a la creació d’obres i a compartir experiències tots junts, aprenent entre tots i de tots.

Amb l’obra «Recreo», de Manuel Veiga, la companyia teatral es va proclamar guanyadora del primer premi del Festival Pedra Viva (2018), a més de ser l’encarregada d’obrir l’edició de la Fira B d’aquell mateix any.