El vicepresident Jaume Verdaguer mostra el programa amb la presidenta Margarita Orfila | Gemma Andreu

TW
0

Amb una demora més llarga de l’habitual, l’Ateneu de Maó donarà inici al seu curs de manera oficial el proper divendres 3 de novembre. Aprofitant sempre la presència d’alguna personalitat significativa en l’àmbit acadèmic i cultural, enguany serà Inés Fernández-Ordóñez Hernández qui tingui l’honor d’inaugurar el curs 2023-24.

La catedràtica de Llengua Espanyola a la Universitat Autònoma de Madrid i membre de la Reial Acadèmia d’Espanyola oferirà a partir de les 19.30 hores una conferència que portarà per títol ‘Los dialectos del español europeo’. Especialista en la dialectologia, actual i històrica, del castellà i molt interessada en la variació gramatical, la seva xerrada també farà referència a una feina d’investigació sobre el dialecte del castellà a Menorca, la qual ha dut a terme a l’Illa.

Tal com reconeix la presidenta de l’Ateneu, Margarita Orfila, la part literària havia quedat un tant «desatesa» en els darrers anys. D’aquesta manera, l’associació intenta recuperar l’espai de la literatura, tan important dins d’aquesta societat, i posar-lo al mateix nivell del científic o l’històric, tal com es fa palès amb les diferents activitats portades a terme al llarg del mes d’octubre.

Tota mena de tertúlies

El programa d’aquest curs es preveu molt intens amb la celebració de diverses conferències i activitats molt diverses. A partir del 10 de novembre i pràcticament cada divendres, el cicle «L’Ateneu va de ciència» acollirà una exposició relacionada amb un tema científic d’actualitat.

Els assistents podran aprofundir en temes tan complexos com els xips, la intel·ligència artificial, la neurociència o el tractament del càncer des d’una òptica senzilla i entenedora per a tots els públics.

A part d’altres cicles com el d’economia els dijous o el seminari d’història medieval de Menorca que arranca aquest mateix dissabte, el dimecres 1 de novembre s’obre la convocatòria dels premis Feliciano Fuster. Amb importants recompenses econòmiques, aquests estan dirigits a aquells estudiants menorquins que ja hagin presentat els seus TFG (Treball Final de Grau), TFM (Treball Final de Màster) o treballs de recerca en un cicle formatiu de grau superior.